mimladi

Gdje maturanti mogu pronaći besplatne pripreme za državnu maturu?


Novonastala situacija kojoj se svi moramo prilagoditi znatno je otežala edukacijski sustav. Dodavši na to štrajk učitelja koji je bio početkom godine učenici u osnovi nisu imali jedno cijelo polugodište. Kako bi vam barem malo olakšali nadolazeću državnu mature pripremili smo popis gdje se možete besplatno pripremiti i informirati o državnoj maturi.

1. YouTube kanal “Škola za život” nedavno je objavila mnoštvo online priprema iz glavnih predmeta državne mature koji će vam sigurno olakšati pripremu i pružiti okviran format ispita.

2.  Sveučilište Jurja Dobrile u Puli organizira besplatne online pripreme za državnu maturu iz predmeta Hrvatski jezik, Matematika, Engleski i Talijanski jezik na razini A i B. Broj mjesta je limitiran, a s rasporedom se kreću u lipnju. Osigurajte svoje mjesto na stranici besplatne pripreme za državnu maturu.

3.  Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja također je stavilo digitalne materijale za pojedine predmete. U ovom slučaju radi se o prezentacijama s ključnim elementima gradiva.  

4. Klik Akademija je još jedan YouTube kanal koji želi olakšati učenicima pisanje mature. Razrađuju zadatke zasebno i za svaki zadatak postoji video u trajanju od 2-3 minute. 

5. Arhiv provedenih ispita prijašnjih generacija dostupna je na stranici Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja. Ispite možete preuzeti u pdf. formatu i znati točno kakav će format ispit imati. 

Želimo vam puno uspjeha na državnoj mature i sreće oko upisa željenog fakulteta. Nadamo se da će vam ovaj popis biti od koristi u pripremi te da će barem malo olakšati ovo stresno razdoblje.

Unesite pojam po kojemu želite pretraživati portal.