mimladi

Dobra motivacija je ključ uspjeha: 5 savjeta za motivaciju

Kako bi postigli željene rezultate nužno je pronaći motivaciju svaki dan. Motivacija je ključna kako ne bismo odustali od željenog cilja i ostvarili željenu karijeru. Ponekad, pogotovo kada nam neke stvari ne idu onako kako smo mi to zamislili. Svakako ne smijemo dopustiti da naša nestane jer je naša „motivacija ključ našeg uspjeha.“. Donosimo ti 5 savjeta uz koje ćeš lakše pronaći svoju motivaciju.

FOTO: Pixabay


1) Upoznaj sebe i svoje ciljeve
Svako od nas je individua za sebe te pronalazi motivaciju u različitim stvarima. Nekog motivira šetnja šumom,  nekog citati ili pak omiljena glazba. Bilo kako bilo, motivacija dolazi kada smo opušteni i kada su naše misli smirene. Veoma je korisno da barem jedanput tjedno provedete vrijeme na osami i postavite si samo dva pitanja: „Tko sam ja?“ i „Koji su moji planovi za budućnost?“. Tako ćete pronaći svoj glavni cilj za kojeg se vrijedi „boriti“ te će vas on motivirati da ga jednog dan i ostvarite.

2) Iskoristi jutro za osmišljavanje novih ideja
Potrudite se svako jutro započeti s dozom pozitivne energije. Napravite malu tjelesnu aktivnost, popijte svoju omiljenu kavu i „bacite“ se na osmišljavanje novih ideja. Većina ljudi ujutro su „svježi“ i najbolje osmišljavaju nove stvari. Što može biti više motivirajuće nego nova cool ideja koja može osvojiti svijet?

3) Vježbaj
Tjelesna aktivnost i motivacija itekako su povezani. Većina uspješnih menadžera dan započinje s tjelovježbom i zdravim smoothiem. Održavanje tjelesne aktivnosti, osim što će biti od velike koristi za vaše  zdravlje, podići će i razinu vašeg samopouzdanja.

4) Zapiši svoje ciljeve na papir
Zapisi svoje ciljeve na papir i zalijepi ih na neko vidljivo mjesto. Tako ako ih budeš promatrao svaki dan svakako ćeš se potruditi više da ih i ostvariš. Dobro promisli što ćeš zapisati. Zapiši one ciljeve koje samo realno možeš i ostvariti.

FOTO: Pixabay


5) Napravi pauzu
Često kada želimo ostvariti svoje ideje izgubimo sate i sate rada. Uključimo se u previše stvari od jednom što zna biti veoma iscrpljujuće za našu psihu i tijelo. Važno je napraviti pauzu svaki puta kada osjetimo da kvaliteta našeg rada nije ista ili da ne uživamo u onom što radimo. Ako se budemo bavili samo s gradnjom svoje karijere, naša motivacija za rad bit će svakako manja. Trebali bi pronaći vremena za druženje s prijateljima i svoje hobije. Jedino uz kombinaciju dovoljnog slobodnog vremena i rada, možemo ostvariti svoje ciljeve.

Zapamtite, ključ vaše motivacije nalazi se u vama samima. Samo je bitno pronaći ga i otvarati  nova vrata motiviranja i novih životnih prilika svaki dan.


Unesite pojam po kojemu želite pretraživati portal.