mimladi

Lanterna: knjiga mrak rastjeruje – prijavite se!

Svjetski savez mladih Hrvatska (SSMH) otvorio je prijave za novi ciklus književno-edukativne radionice za mlade. „Lanterna: knjiga mrak rastjeruje“ besplatna je kulturno-edukativna radionica namijenjena mladima od 18 do 30 godina, a bit će provedena uživo u Zagrebu od 17. travnja do 28. svibnja 2023. godine. Prijave su otvorene do četvrtka 6. travnja 2023. te je za sudjelovanje na edukaciji potrebno ispuniti prijavnicu na poveznici.


Uz educirane članove Svjetskog saveza mladih, sudionici radionice raspravljat će o temama ljudskog dostojanstva, autentičnosti i identiteta, slobode, međuljudskih odnosa, univerzalne ljepote i kulture. Čitajući hrvatske tekstove, ulazi se u dubinu svake teme – najprije na osobnoj razini kroz susret s tekstovima, a zatim vlastite misli, spoznaje, ideje i razmišljanja dovode do argumentirane rasprave s ciljem osobnog rasta i razvoja u kritičkom promišljanju te produbljivanja osobnog iskustva dostojanstva.

Cilj edukacije osvijestiti je mlade ljude o važnosti kulture te ljepoti i jedinstvenosti hrvatskih književnih tekstova, a naglasak se stavlja na osvješćivanje i educiranje mladih o temeljnim ljudskim vrijednostima. Ovaj projekt dopušta mladoj osobi postati i ostati oduševljena ljepotom i istinom što ih pisana riječ razotkriva.

Unesite pojam po kojemu želite pretraživati portal.