mimladi

Zagovaračka akademija – 25. i 26. studenog 2022.

Svaka promjena počinje s idejom, a zatim njezinim zagovaranjem. Hrvatsko društvo može napredovati samo ako mladi imaju jasne vrijednosti i stavove za koje se zauzimaju i znaju ih zastupati.

Vođen tim motivom, Svjetski savez mladih Hrvatska organizira Zagovaračku akademiju, koja će se održati 25. i 26. studenog 2022. godine u maloj dvorani Matice hrvatske (Ulica Matice hrvatske 2, Zagreb).

Svrha Zagovaračke akademije osnaživanje je mladih za aktivno sudjelovanje u demokratskom životu Republike Hrvatske, u zagovaranju mjera i politika od njihova interesa, ali i interesa za širu zajednicu. Program je namijenjen mladima u dobi od 18 do 30 godina.

Ovogodišnji govornici su: Rene Medvešek, Jagoda Poropat Darrer, Ivana Jeleč i Božo Skoko.

Konferencija započinje u petak, 25. studenog u 17.00 h kada će prof. Medvešek, glumac i redatelj, govoriti o glasu kao bitnom elementu svakog nastupa te objasniti zašto je glas ključan element uspješne komunikacije i već sam po sebi jedna poruka.

Gospođa Poropat Darrer, magistra fonetike i talijanistike, uputit će sudionike u važnost i značenje asertivne komunikacije te prenijeti vještine dobrog uvjeravanja, posebice s obzirom na važnost neverbalne komunikacije.

U subotu, 26. studenog program otvaramo u 10.00 h radionicom gospođe Ivane Jeleč, magistre novinarstva te talijanskog i španjolskog jezika i književnosti, koja će sudionicima približiti načine pisanja priopćenja za javnost te kako priopćenjem prenijeti „priču“ svog brenda i posredovati emocije.

Naposljetku će prof. dr. sc. Božo Skoko govoriti o odnosima s javnošću te objasniti kako najbolje plasirati svoje poruke, graditi odnose s medijima, prepoznati medijske manipulacije i suprotstaviti im se.

Sudionici će kroz ovaj program naučiti kako kvalitetno i konstruktivno zagovarati svoje stavove, kako uvjeriti druge u svoje ideje te kako ih predstaviti javnosti.

Više o događaju možete saznati na Facebook ili Instagram stranici.

Molimo sve zainteresirane da se prijave na sljedećoj poveznici.

Unesite pojam po kojemu želite pretraživati portal.