mimladi

Prijave za Legal Week 2022. su otvorene: 5 dana, bezbroj prilika!

Studiraš na nekom od Pravnih fakulteta? Kao student Prava, Javne uprave ili Poreznog studija žudiš vidjeti kako bi u praksi mogao izgledati tvoj profesionalni put ili si pak tek diplomirani pravnik koji je u potrazi za poslom? U oba slučaja, nema dileme – ovogodišnje izdanje projekta Legal Week, udruge eSTUDENT, tvoja je savršena prilika za upoznavanje s pravničkom strukom u praksi!

Legal Week jedini je projekt u regiji namijenjen isključivo studentima prava i srodnih područja koji donosi ”presjek” aktualnih pravnih tema. Tako smo 2020., prve godine održavanja, imali priliku saznati više o e-ugovorima i promjenama koje je korona donijela u pravo; 2021. neke od  tema  bile su GDPR, digitalno odvjetništvo i žene u pravnoj profesiji, a ovogodišnje izdanje nudi još i više!

Ove je godine projekt osmišljen tako da se kroz 5 dana predavanja i 5 posjeta na buduće radno mjesto pokrije 5 pravnih područja.

Kako će to izgledati?

U prijepodnevnim satima, svaki od predavača održat će jedno online predavanje nakon kojega će se, određenoj skupini, istog poslijepodneva omogućiti posjet na jedno od odabranih radnih mjesta. Tako će odabrani sudionici posjetiti pravni odjel poduzeća, odvjetnički ured, odjel fondova Europske unije, osiguravajuće društvo i Pravosudnu akademiju. Uglavnom je riječ o mjestima kojima studenti nemaju pristup prije formalnog zaposlenja. Bitno je naglasiti da će se online predavanje i posjet uživo dogoditi isti dan, a posjete će biti moguće samo za ograničen broj ljudi.

Tko će imati priliku sudjelovati u posjeti odlučit će se sukladno životopisima prijavljenih. Prvo predavanje i posjet održat će se u ponedjeljak 25. travnja, a posljednje u petak 29. travnja.

Prijave za sudjelovanje u ovogodišnjem Legal Weeku otvorene su od ponedjeljka 11. travnja 2022. otvorene, a zatvaraju se u petak 22. travnja 2022. Prijaviti se možete putem poveznice.

Iz iskustva mnogih pravnika i pravnica moći ćete saznati kako je raditi u svijetu prava, koje su zadaće pravnika i koja je njihova uloga u različitim poslovnim sektorima te kako sve može izgledati jedan njihov radni dan. Za sve one koji još uvijek nisu sigurni u kojoj grani struke bi voljeli jednog dana i sami raditi ovo je odlična prilika jer će im se približiti dojmovi iz raznih sektora, i to iz prve ruke!

Predavanja i radionice koja te čekaju su sljedeća:

Ponedjeljak 25. 4.

  • Ariana Vela, Avelant (predavanje): „Vrijednost za novac – javnom nabavom do javnog interesa“, 10:00 sati (online)
  • Posjet FINI – Odjel fondova Europske unije,  12:30 sati (uživo)

Utorak 26. 4.

  • Hana Janiška, Lana Mrša,Ivana Bos Golubić, Ivan Hmelina, Microblink (predavanje): „Život pravnika u korporaciji“, 10:00 sati (online)
  • Posjet pravnom odjelu poduzeća Ericsson Nikola Tesla, 13:00 sati (uživo)

Srijeda 27. 4.

  • Ana Santini i Vesna Volar, Općinski sud u Zagrebu (predavanje): „Sve što budući sudac mora znati“, 11:00 sati (online)
  • Posjet Pravosudnoj akademiji, 13:00 sati (uživo)

Četvrtak 28. 4.

  • Igor Mucalo, Odvjetnički ured Mucalo (predavanje): „Što bi jedan odvjetnički vježbenik morao ponijeti na pusti otok?“, 10:00 sati (online)
  • Posjet odvjetničkom društvu Vedriš&Partneri, 13:30 sati (uživo)

Petak 29. 4.

  • Hrvoje Pauković i Nives Grgurić,  Hrvatski ured za osiguranja (predavanje): „Osiguraj svoju budućnost – uloga pravnika u osiguranju“, 10:00 sati (online)
  • Posjet Hrvatskom uredu za osiguranje, 13:30 sati (uživo)


Prijavi se na ovogodišnji Legal Week i pokupi sve znanje i savjete koji će ti se ponuditi, upoznaj buduće kolege, a više informacija o Udruzi i ostalim projektima te nadolazećim aktivnostima pronađi na web stranici ili društvenim mrežama Facebook, Instagram i LinkedIn.

Prijavi se na newsletter ako želiš biti u tijeku sa svim događanjima koje ti sprema eSTUDENT!

Unesite pojam po kojemu želite pretraživati portal.