mimladi

Natječaji Gradske knjižnice Kaštela

Gradska knjižnica Kaštela raspisala je dva natječaja, jedan za literarne, likovne i filmske radove na temu Kaštela, naziva “Kaštelanske štorije 2022.”, a drugi vezan uz kratke humoristične priče, šaljive anegdote, glende i batude na čakavštini i hrvatskom književnom jeziku, naziva “Pinka smija”.

Kaštelanske štorije 2022.

U povodu Dana Grada Kaštela, Gradska knjižnica Kaštela raspisuje Literarno–likovno–filmski natječaj na temu Kaštela pod naslovom „Kaštelanske štorije 2022.“. Natječaj je otvoren do 12. veljače 2022. godine, a u istome mogu sudjelovati svi državljani Republike Hrvatske, djeca i odrasli.

Literarni radovi mogu biti pjesme, priče, crtice, igrokazi, anegdote, putopisi ili eseji. Važno je samo da budu inspirirani Kaštelima i životom u Kaštelima – kaštelanska kulturna i prirodna baština, osobe i događaji iz kaštelanske prošlosti, Trpimirova darovnica, legenda o Miljenku i Dobrili, itd.

Kratki igrani ili dokumentarni filmovi ne smiju biti duži od 5 minuta, a za njih također vrijedi pravilo da su inspirirani Kaštelima i životom u Kaštelima.
Svi kvalitetni pristigli filmovi bit će objavljeni na Youtube kanalu Gradske knjižnice Kaštela.

Pojedinačni i grupni likovni radovi posljednja su, ali ne i manje važna, kategorija ovoga natječaja.

Povjerenstvo će odabrati najuspješnije radove u svim kategorijama, a popis nagrađenih bit će objavljen na internet stranici Gradske knjižnice Kaštela i na Facebook stranici GKK u sklopu proslave Dana Grada Kaštela – 4. ožujka 2022. Osim toga, najbolji literarni, likovni i filmski radovi bit će nagrađeni i objavljeni na internet stranici Gradske knjižnice Kaštela i tiskani u Zborniku GKK Kaštelanske štorije.

Sve navedene radove možete poslati putem elektroničke pošte, na adresu natjecajkastela@gmail.com, a na plakatu u nastavku pronađite više informacija.

Foto: Gradska knjižnica Kaštela

Natječaj za kratku humorističnu priču “PINKA SMIJA”

Natječaj za najbolju kratku humorističnu priču napisanu na hrvatskom standardnom jeziku ili na čakavštini otvoren je do 12. veljače 2022. godine, a u istome mogu sudjelovati državljani Republike Hrvatske, djeca i odrasli.

Humoristične kratke priče (glende ili batude ili istinite anegdote iz života) mogu biti napisane na hrvatskom standardnom jeziku ili na jednome od čakavskih mjesnih govora, duljine od 1 do 3 kartice teksta. Svaki autor može poslati dvije neobjavljene humoristične priče koje moraju biti lektorirane.

Humoristične kratke priče šalju se na adresu elektroničke pošte glendeibatude@gmail.com u obliku Word dokumenta nazvanog: Ime_Prezime_Naslov.doc, pisanog oblikom slova Times New Roman, veličina 12, prored 1,5, pod zaporkom, s tim da u posebnom dokumentu navedete rješenje zaporke: ime i prezime, godinu rođenja, adresu, e-mail adresu, broj mobitela/telefona i mjesni govor na kojem je priča napisana ukoliko je napisana na čakavskom narječju.

Svoje priče možete poslati do 12. veljače 2022., nakon čega će Povjerenstvo radove pročitati i ocijeniti prema kriterijima: humorističnost priče, originalnost teksta i opći dojam te ispravno korištenje čakavštine (ako je priča napisana na čakavštini).

Tri najbolje priče bit će objavljene na mrežnoj stranici Gradske knjižnice Kaštela te će biti predstavljene na humorističnoj večeri koju će organizirati Gradska knjižnica Kaštela u vrimenu ‘o maškar 2022. ako to okolnosti budu dozvoljavale, dok će sve priče koje Povjerenstvo odabere biti tiskane u zborniku i predstavljene u emisiji Kad se smijah tad i bijah na Radio Splitu.

Natječaj je objavljen na internet stranici Gradske knjižnice Kaštela i na Facebook stranici Gradske knjižnice Kaštela.
Svima želimo mnogo uspjeha u natječajima Gradske knjižnice Kaštela!

Unesite pojam po kojemu želite pretraživati portal.