mimladi

Zajedno do doma: Održan teambuilding za mlade iz sustava udomiteljstva

Zajedno do doma projekt je financiran sredstvima Europske unije u iznosu 450.725 kn, kojega provodi Svjetski savez mladih. Glavna ideja i osnovni cilj jest jačanje mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi, udomitelja i stručnjaka.

Prošloga tjedna, održan je teambuilding na Papuku u kojem je sudjelovalo 23 mladih. Priliku za sudjelovanjem imali su udomljeni mladi i mladi iz sustavu udomiteljstva Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Varaždinske, Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske županije i grada Zagreba.

Mladi su kroz teambuilding posjetili Kuću Panonskog mora, gdje su uz pomoć vrhunske tehnologije i vodiča otkrili zanimljivosti o sada najvišim vrhovima ravne Slavonije, koji su nekada bili prekrivena morem i tako činili Slavonski arhipelag. Također, mladi su imali priliku dotaknuti fosile, vidjeti kosti životinja koje su nekada živjeli na prostoru Papuka te ući u ulogu istraživača i prepustiti se potrazi za fosilima.

Osim istraživačko-edukativnih sadržaja, sudionici su imali priliku testirati svoje fizičke vještine, ravnotežu i snalažljivost kroz nezaboravno iskustvo koje im je pružio Adrenalinski park Duboka. Dok su se jedni hrabro prepustili adrenalinu, oni s malo manje pouzdanja u svoje vještine odlučili su ne pristupiti poligonu, već jednostavno uživati u prirodnim ljepotama Papuka i svježem zraku.

Nakon aktivnosti uslijedio je ručak na kojem su se svi još jednom upoznali i dodatno zbližili. Po završetku ručka, sudionici su se još jednom zaputili u okolicu Adrenalinskog parka Duboka, gdje su uživali u sportskim aktivnostima, nakon čega je uslijedio povratak.

Projektom je predviđen još jedan izlet. Riječ je o petodnevnom kampu u Vukovaru, koji će se održati od 28. 6. do 3. 7. Cilj je ovog petodnevnog kampa produbiti stečena prijateljstva i dodatno osnažiti udomljene mlade i mlade iz sustava udomiteljstva.
Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Svjetskog saveza mladih Hrvatska.

Unesite pojam po kojemu želite pretraživati portal.