mimladi

Koje su najbolje tehnike i načini organizacije misli?

Prije nego što počnem s najboljim tehnikama organiziranja vlastitih misli, voljela bih odgovoriti na pitanje zašto je takva organizacija važna. Jednostavno je. U svijetu u kojem živimo nedostaje nam ustrajnosti da fokus stavimo na sebe, a ne na druge ljude. Bilo koja organizacija u životu može pridonijeti našem životu, našem biću i našoj unutrašnjosti da zrači zdravijim i toplijim emocijama. Vjerujem da duhovno zdrava osoba može stvoriti i zdravo okruženje u kojem će se naći. Stoga smatram da naše srce čezne za mislima koje nose pozitivne vibracije. Silna moranja koja osoba prolazi mogu ju iscrpiti, a sljedeće metode ili tehnike (za organiziranje svega što je raspršeno u glavi) mogu na dubinskoj razini doprinijeti ukupnoj kvaliteti života jedne osobe. Analizirala sam samu sebe prošli tjedan, pratila svoje misli i vodila bilješke sa zaključcima koje sam usvojila.

1. Odlučite se biti netko tko će birati svoje misli
Ova rečenica jedna je od najkontroverznijih rečenica koju netko može izgovoriti naglas, ali da, moramo donositi odluke koje nećemo ostvarivati tek od ponedjeljka, već one koje smo trebali staviti na vrh “to do liste” već jučer.

2. Naučite pravilno disati
Pravilno disanje, vjerujem, doprinosi zdravlju na svaki mogući način.
Što dublje dišemo, što se više koncentriramo na sebe iznutra, što smo samouvjereniji, to je veća mogućnost da imamo kontrolu. Pravilnim disanjem dobivamo kontrolu nad sobom, a samim tim i nad (mislima ispunjenim) umom.

3. Pronađite svoju životnu rečenicu
Život je samo šivaći stroj, a mi smo ti koji biramo materijal. Da bismo lakše savladali teoriju i primijenili je u praksi, doista trebamo pronaći rečenicu ili dvije koja će nam poslužiti da riješimo kaos u našim umovima, ali i da se dovedemo u stanje mira.

4. Stvorite razloge za smijeh
Kada se tijelo smije i duši je toplije. Sjetite se gdje je izvor vaše ljubavi koju osjećate prema sebi i nasmijte se. Stvorite razloge za smijeh, jer svaki razlog aktivira vaše mišiće i istodobno gradi vaše misli. Recite sebi da želite toplinu koju osmijeh, kao najljepši jezik na svijetu, nosi sa sobom.

5. Osmislite svoje rituale
Rituali koje njegujemo izvana čine naše dane produktivnijim. Ti rituali uključuju svakodnevne pripreme za ručak, učenje novih stvari za fakultet ili čak nešto što ne razumijemo, ali vjerujemo da će nam u nekom trenutku biti od koristi. Imati ritual održavanja svog mentalnog zdravlja vrlo je dobra taktika za ostvarenje svih ciljeva. Ritual održavanja misli stabilnim može biti unaprijed osmišljena rečenica za život. Ponavljajte tu rečenicu dok ne dođe do mira u vama.

6. Odaberite situacije i ljude oko sebe
Zadovoljni ljudi vode život ispunjen obvezama i druženjem. Vi kao gost ovog svijeta nemate vatrostalno srce. Što to znači? To znači da vam je vrijeme dragocjeno i da ga ne biste trebali trošiti na toksične situacije i ljude. Odbijte sudjelovati u situacijama koje vam čine nelagodu, ali i ljude koji u vama stvaraju stotine neodgovorenih pitanja. Kada volite, volite do kraja, ali nemojte biti rob društvu negativnih stavova.

7. Pronađite svojih pet minuta
Ponekad možete vrijeme koje pružate drugima dati sebi. Svakog dana pokušajte pronaći tih pet velikih minuta samo za sebe. Zatvorite se prirodom i pritisnite gumb  “isključi svijet” jer često su odgovori koje dobivate u tišini i samoći upravo oni odgovori na koje ste čekali cijelo desetljeće. Vaših pet minuta samoće karta je do čistog središta vašeg uma.

Možete upisati tih sedam načina, koraka ili metoda i napraviti bilješke važne za život, ali i stvoriti svojih sedam u jednom od tjedana. Posvetite se sebi, iznesite vlastite zaključke i ne trivizirajte život.


Unesite pojam po kojemu želite pretraživati portal.