mimladi

DESIINIA: spoj jednostavnosti i elegancije

Drage dame, jeste li čule za hrvatski brend Desiinia? Ako niste, sad je vrijeme da se to promijeni.

Naime, iza brenda Desiinia stoje dvije sestre Anja (28) i Nikolina (32 godine) Kvesić, a njihova priča slijedi u nastavku.

Sve je počelo prije pet godina kada su završavale petu godinu marketinga na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Ideja je došla sasvim spontano pošto su tijekom godina uvijek same šivale odjeću za bitnije događaje (svadbe, rođendane, promociju i sl.). Zahvaljujući baki koja zna šivati, uz nju su smišljale i krojile modele.

Međutim, nakon nekog vremena odlučile su napraviti Facebook i Instagram stranicu i svoje kreacije pokazati drugima. Smislile su ime, objavile fotografije i lagano krenule osvajati publiku svojim modnim kreacijama.

Na pitanje otkud ideja za ime, otkrivaju nam: “Pri odabiru imena našeg brenda htjele smo da naziv označava nas i ono čime se bavimo. Tako smo došle na ideju Desiinia što je skraćenica Design Nikolina i Anja.“

Uglavnom rade haljinice, majice, prsluke, a ono po čemu ćete definitivno prepoznati Desiinia haljinu su volani i jednostavnost kroja. Stil koji prevladava najbolje se opisuje riječima jednostavnosti, ali i elegancije.

Trenutno rade samo odjeću za žene. Muškarci će se trebati strpjeti još neko vrijeme pošto cure ne planiraju tako skoro raditi odjeću za njih. Kako nam kažu: ”Ideja imamo, samo nam treba vremena“ tako da možda jednoga dana bude pokrenuta linija za muškarce.

Brend Desiinia možete pronaći na Facebooku, Instagramu i webu: desiinia.com

Za kraj – njihova poruka mladima u Hrvatskoj:

“Naša poruka mladima u Hrvatskoj je OSTANITE OVDJE, potrudite se da svi skupa možemo uživati u svojoj državi. Nemojte se bojati pokrenuti nešto, probati- ako ne pokušate nikada nećete znati možete li uspjeti. Ako ne uspijete prvi put, nemojte to smatrati lošim, to je iskustvo, drugi put će možda biti bolje.

Po čemu neka druga država može biti bolja? Svojim odlaskom u druge zemlje narušavamo svoju državu, svoje ljude. Kako se onda možemo nadati da će nam u budućnosti biti bolje?

Mi mladi, oni smo na kojima svijet ostaje! Mi smo ti koji krojimo budućnost, stoga, usudite se pokušati i izboriti se da nam svima bude bolje“

Ovo je samo jedna od pozitivnih priča iz Slavonije, koja je upravo najviše pogođena valom iseljavanja zadnjih nekoliko godina. Brendu Desiinia želimo puno sreće u ostvarivanju poslovnih planova, a tebi dragi čitatelju da svoje talente i sposobnosti iskoristiš najbolje što možeš za dobrobit društva. 🙂

 

Unesite pojam po kojemu želite pretraživati portal.