mimladi

Nova godina, nove odluke ili možda…?

Dragi čitatelju portala mimladi.hr, želim ti sretnu Novu 2019. godinu.

Ne znam kakva ti je bila prošla godina, ali želim da Nova bude u svemu bolja.

Većina ljudi donese novogodišnje rezolucije bilo da se radi da će smršaviti, otputovati negdje, pročitati knjigu ili nešto treće.

Sada kada je 2018. godina na neki način prošlost, voljela bih da se osvrneš na sve događaje koji su ti obilježili tu godinu i razmisliš o njima, što si sve prošao, iskusio, naučio i da si zapišeš tri stvari koje su ti bile najznačajnije, mogu biti i tri osobe koje su ti obilježile godinu ili općenito tri tebi važna događaja.

Zašto baš tri stvari da zapišeš i koje to veze ima s Novom godinom? Ne radi se o nikakvoj tajni ili astrologiji, tri jer jednostavno nije ni previše ni premalo, a ako si imao puno važnih događaja onda ih zapiši više – sam odlučuješ o tome, ovdje se radi da u cijeloj godini koja je iza nas odabereš bar tri stvari, jer je upravo po njima 2018. godina bila značajna.

Novi početak

Za Novu su one samo niti vodilje tvog života. Na početku svake godine vjerujem da smo svi poletni i puni entuzijazma, kako je baš to godina koju smo čekali i da će to biti najbolja godina našeg života. Tko zna, možda hoće, možda neće, za neke će ova godina biti početak života jer će se tek roditi, a za neke kraj jer će umrijeti.

Međutim, ono što me zanima i što bih voljela da po završetku ovog teksta promisliš je sljedeće: tko mijenja moj život? Ja – svojim odlukama, ili godina koja je preda mnom na koju ne mogu utjecati, jer ne mogu zaustaviti vrijeme?

U ovoj godini želim ti sljedeće: ako si student želim da ustrajno učiš i položiš ispite pred tobom, ako više nisi student i radiš, onda želim da na svom poslu budeš ustrajan i profesionalan.

Također, želim da naučiš živjeti, radujući se svakom trenutku u danu, da ne čekaš reći dragim osobama da ih voliš i da ti je stalo do njih, jer nikad ne znaš kad ćeš ostati bez istih.

Ne radi se o nekim self-help stvarima, već o tome da je život prekratak da se zamaramo glupostima na koje ne možemo utjecati. Zato ti želim godinu ispunjenu ljubavi i radosti, budi nada u ovom svijetu koji nije najljepši. Tvoje postojanje čini ga boljim, naravno ako to želiš, znaj da je odluka na tebi, hoćeš li bit bolji, ulagati u odnose s drugima ili će sve ostati po starom.

Pokreni se, 2019. čeka na tvoja dobra djela, učini ju ljepšom sebi i drugima, neka ti je sretna!

 

Unesite pojam po kojemu želite pretraživati portal.