mimladi

Upoznaj svoja prava!

Studenti, znate li da se na svaki svoj ispit, pismeni ili usmeni, možete žaliti i tražiti da se ponovi? Pitate se zašto više nemate pravo na iksicu u menzama, a još uvijek ste redovni studenti? Zanima vas u kojem roku mora biti ispravljen ispit? Sve to i još puno više možete saznati od Studentske pravobraniteljice Sveučilišta u Zagrebu na predavanju koje organizira za sve studente.

“Ideja o organiziranju predavanja Upoznaj svoja prava nastala je zbog nedovoljne informiranosti studenata o pravima koja im pripadaju. Kroz rad sa studentima shvatila sam da studenti ne znaju svoja prava, ne znaju koji su rokovi za žalbe, ali ne znaju ni kome se mogu obratiti za pomoć. Upravo zbog toga odlučila sam se za predavanje na kojem će studenti u kratkom roku od sat vremena moći saznati sve ono što do sad nisu znali, pitati sve što ih zanima i upoznati svoju pravobraniteljicu. Napominjem da je predavanje namijenjeno svim studentima Sveučilišta u Zagrebu neovisno o tome na kojem fakultetu studiraju i neovisno o tome koja su godina studiranja jer prava koja će čuti pripadaju svim studentima zagrebačkog sveučilišta. Na predavanju će svi prisutni dobiti i brošuru o studentskim pravima kao mali podsjetnik koji će im dobro doći kroz svo vrijeme njihovog studentskog života”, kazala je za MiMladi Barbara Šimić, studentska pravobraniteljica.

Brošura o studentskim pravima napravljena je u suradnji sa Studentski Zbor Sveučilišta U Zagrebu.

Na predavanju ćete saznat na koji način zaštiti svoja prava, kome se obratiti i kako doći do studentske pravobraniteljice.

Dođite u Studentski centar u četvrtak, 14.12. u 18 sati i saznajte koja vam prava pripadaju!

Unesite pojam po kojemu želite pretraživati portal.