mimladi

Održan 3. BIG MINI Model Car Show

U izložbenim prostorima Autosalona Kramar, na zagrebačkom Jankomiru, u subotu 10. lipnja održan je treći po redu BIG MINI Model Car Show, izložba i sajam kolekcionarskih modela automobila u umanjenim mjerilima. Nakon dva izuzetno posjećena izdanja održana u Svetoj Nedelji, organizatori iz Auto karting kluba Sveta Nedelja odlučili su manifestaciju preseliti u Zagreb. Tijekom trajanja izložbe i sajma, događanje je pohodilo više od tisuću zaljubljenika u automobile, kolekcionari, ali i obitelji s djecom. Kako bi se posjetiteljima pružio što bolji uvid u autoindustriju, kroz umanjene modele automobila, pobrinulo se tridesetak izlagača iz sedam zemalja.

Izložbeni dio manifestacije obilježile su dvije tematike. Prva je “Povijest Rallyja” koja je kroz kolekcionarske modele rally automobila posjetiteljima dala detaljan uvid u to kako se razvijala jedna od najpopularnijih grana autosporta. Jedan od poticaja izložbe bio je održavanje WRC-a, svjetskog rally prvenstva, u Hrvatskoj posljednje tri godine. Drugi dio izložbe bio je posvećen švedskom proizvođaču superautomobila – Koenigseggu. U čast proslave 30 godina od osnutka tvrtke, izloženi su umanjeni modeli njihovih vozila. Posebnu je pažnju privlačio detaljan model Koenigseggovog motora, u mjerilu 1:6, proizveden u limitiranoj seriji od 999 primjeraka.


Uz razgledavanje izložbe, posjetitelji su po povoljnim cijenama mogli nabaviti kolekcionarske modele njihovih automobila, ili onih o kojima su od malena sanjali. Sajam autića priredio je ponudu od oko 10 tisuća modela na prodaju. Kupovali su ih najčešće odrasli, ali svoje su prve kolekcionarske modele pažljivo tražila i djeca, kojih je, u pratnji roditelja, bilo u velikom broju.

Zaljubljenici u automobile, djeca, ali i poznata lica iz domaće automobilske branše, međusobno su razmjenjivali iskustva, uz prigodan zalogaj ugostiteljske ponude, te uz ritam koji je dopirao iz atraktivnog Tulumbusa, zanimljive inovacije, od nedavno na hrvatskim prometnicama.

Unesite pojam po kojemu želite pretraživati portal.