mimladi

Koncerti i događaji iz Koprivnice i okolice

Bliži nam se ljeto koje nosi pregršt događaja poput festivala, gradskih koncerata, predstava i manifestacija. Idete u svom mjestu na takve događaje, no zanima vas što se nudi u drugim dijelovima Hrvatske? Ako je odgovor da, onda ćete nakon čitanja ovoga članka sigurno posjetiti jedan koncert ili događaj iz Koprivnice i njene okolice.

Picokijada

U gradu Picoka, Đurđevcu svake se godine održava manifestacija “Picokijada” krajem lipnja. Manifestacija uprizoruje obranu grada Đurđevca na području utvrde Stari grad. Naime, Đurđevčani su se ispaljivanjem pijetla obranili od Turaka što je dio kulture ovoga kraja, a način obrane svima je simpatičan. Prikaz je iznimno zanimljiv i u njemu sudjeluju brojne lokalne udruge kao glumci te je uložen velik trud što zaista vrijedi pogledati. Picokijada ove godine traje od 23. do 25. lipnja uz koncerte Pravila Igre, Halida Bešlića i Prljavog kazališta. Naravno, brojne će biti aktivnosti svakog dana manifestacije koje ćete otkriti ako posjetiti ovaj grad.

Ivanje u Koprivničkom Ivancu

Nešto manji događaj, ali nikako ne manje važan jest Ivanje u Koprivničkom Ivancu nedaleko od Koprivnice koje se obilježava zadnji vikend u lipnju. Ivanje za mještane označava dan općine i proslava zaštitnika Sv. Ivana Krstitelja uz tradicionalnu folklornu točku u izvedbi DIF-a Koprivnički Ivanec. Ako želite upoznati kulturu ovoga manjeg mjesta i vidjeti ivanečki vez koji je pod UNESCO-vom zaštitom te se dobro zabaviti, ovaj događaj je pravi odabir za vas.

Izvor: autorica

Rocklive

Trodnevni festival u razdoblju od 27. do 29. srpnja održava se u koprivničkom Kampusu. Ove godine moći ćete čuti velika imena poput Urbana, Brkova, Psihomodo popa i Ede Maajke uz još brojne druge. Festival se održava na otvorenom uz odličnu atmosferu. Također, ako želite ostati sve dane festivala možete kampirati na Kampusu što je svakako nezaboravno iskustvo. Festival se već godinama održava i uvijek ostvari velik uspjeh te je publika zaista zadovoljna. Navedeni izvođači jednu su od tvojih omiljenih onda moraš doći na ovaj festival.

Izvor: autorica

Kerekesh teatar

Ove godine biti će 9. ljeto na Šoderici, umjetnom jezeru blizu Koprivnice koje postaje središte kulture. Kerekesh teatar dolazi iz Varaždina izvoditi predstave 15. lipnja, 22. lipnja, 29. lipnja, 6. srpnja i 13. srpnja koje će se održati pokraj jezera. Ako volite kazalište i uz to se dobro nasmijati te zabaviti svakako ako ste u blizini navratite.

Ljeto tek počinje i u ponudi ima toliko festivala, događaja na kojima ćete sigurno uživati. Odaberite ono što najviše volite, ali pokušajte izaći iz zone komfora i nečemu na što nikada ne biste otišli, ipak dajte priliku.

Unesite pojam po kojemu želite pretraživati portal.