mimladi

Aktivnosti nakon rokova – vrijeme je za opuštanje!

Ispitni su rokovi završili, a vi ne znate kamo sa sobom? Ne brinite, u rukavu imamo nekoliko aktivnosti koje će vas oduševiti! Na vama je samo da počnete bilježiti te aktivnosti u svoj kalendar.

Besplatni koncerti Muzičke akademije

Ako se volite opustiti uz večer dobre glazbe, koncerti Muzičke akademije prava su stvar za vas! Pronaći ćete smiraj uz Koncert Duhačkog orkestra Muzičke akademije (2. ožujka), Koncert Gudačkog komornog orkestra Muzičke akademije (9. ožujka), Koncert Jazz orkestra Muzičke akademije (10. ožujka), ali i koncert studenata udaraljki i Udaraljkaškog ansambla Muzičke akademije (29. svibnja). Detaljnije informacije izvedbi provjerite na linku.

Mali brunch u Bistro Broom44

Na zagrebačkom Dolcu, na broju 8, smjestio se slatki kafić Bistro Broom44. Bistro je otvoren svakim radnim danom od 06:30 do 15:00 sati, a nedjeljom od 08:00 do 14:00 sati. Prema riječima Annie Kovač, na ovom se mjestu “uvijek, ali uvijek traži stol viška”.

U Broomu ćete zasigurno uživati u ukusnoj hrani, ali i pogledu. Naime, terasa donosi pogled na štandove naše najdraže tržnice. Kod pripreme svojih jela koriste svježe sastojke s Dolca, a u ponudi nude i odlične delicije. Detaljnije slike i informacije pogledajte na linku.

Buvljak na Britancu

Nedjeljom, ako lutate gradom i ne znate gdje biste, zaputite se na Buvljak na Britancu. Iako je ovaj Buvljak otmjeniji i glamurozniji od Hrelića, ipak će na vas ostaviti dojam kao da ste na sajmištu. Ako volite retro, antikne komade namještaja, odjeće i dekora, ali i knjige – ovo je pravo mjesto za vas! Zato, ove nedjelje – pravac Britanac!

Dobra kava i doručak u Cogito Urania

Cogito Urania jedan je od niza kafića Cogito u Zagrebu. Osim što u ponudi imaju izvrsnu kavu, ovaj prostran i sunčan kafić s dojmljivom terasom svakako ima što za ponuditi. Annie Kovač u svojem “Zagrebu na dlanu” naveliko hvali ovaj kafić, a posebno impresionira “velik prostor i visoki stropovi”. Više informacija na linku.

Besplatna razmjena odjeće

U udruzi Vestigium, na adresi Rudeška cesta 142, svake se subote razmjenjuje odjeća od 10:00 do 12:00 sati. Za ovu ekološki održivu inicijativu postoji pravilo za koje bi bilo dobro da ga se pridržavate: po mogućnosti ponesite maksimalno do 10 odjevnih predmeta koje ne koristite, a u odličnom su stanju. Slobodni ste uzeti bilo što od izložene odjeće, a koja je potrebna vama ili nekome od vaših najdražih.

Ovaj kratki vodič kroz aktivnosti napravljen je pomoću vodiča za veljaču 2023. „Zagreb na dlanu“ Annie Kovač, a kojeg možete mjesečno preuzeti na svoju e-mail adresu pretplaćivanjem na Annien newsletter.

Anninen TikTok: anniekovac2

Unesite pojam po kojemu želite pretraživati portal.