mimladi

Najavljujemo: 10. Tjedan SSMH – Vrijednosti u vremenu promjena

Svjetski savez mladih Hrvatska ponovno okuplja mlade, stručnjake i osobe iz javnog života u Zagrebu na konferenciji “Vrijednosti u vremenu promjena” koja će se održati od 7. do 11. 11. 2022. godine.

Tjedan Svjetskog saveza mladih Hrvatska (SSMH) središnja je konferencija Svjetskog saveza mladih s ciljem analize aktualnih društvenih događanja kroz niz okruglih stolova, debata i panela na kojem se svake godine okupi više od 500 mladih.

Ovogodišnji 10. Tjedan SSMH „Vrijednosti u vremenu promjena“ želi približiti temu vrijednosti i identiteta ljudske osobe te ponuditi mladima okruženje u kojem će prepoznati koje su to prave vrijednosti kojima bi društvo trebalo težiti. S obzirom na način na koji se prezentiraju vrijednosti u današnje vrijeme, na ovogodišnjoj konferenciji je želja ukazati na to kako vrijednosti oblikuju društvo, mijenjaju li se vrijednosti zbog društva ili su vrijednosti one koje oblikuju društvo. Nemoguće je bez vrijednosti kreativno stvarati, živjeti za izvrsnost i zadržati autentičnost u mišljenju i izražavanju i doprinositi cjelovitijem razvoju društva.

Upravo zato je 10. Tjedan SSMH doprinos u stvaranju poticajnog okruženja za cjeloviti razvoj ljudske osobe i izvor sadržaja koji će omogućiti oblikovanje mladih u intelektualnom, psihološkom, društvenom i duhovnom aspektu te ih osposobiti za dobrobit zajednice u kojoj žive i izgradnju civilizacije u skladu s temeljnim humanističkim vrijednostima. Na primjerima uspješnih, poduzetnih i kreativnih pojedinaca osvijetlit ćemo zajednička obilježja istinske ljudske slobode i pokazati  na koje sve osobne i profesionalne izazove slobodan čovjek u modernom društvu mora biti spreman.

Teme ovogodišnje Konferencije uključuju pitanja kulture otkazivanja, sporta, prava djeteta te energetske izazove današnjice. U pozitivnom društvenom okruženju razgovarat ćemo s mladima o izazovnim pitanjima današnjice i njihovim utjecajem na zajedničku budućnost.

Ponedjeljak – Kultura otkazivanja – FFRZ

U ponedjeljak 7. 11. 2022. godine s početkom u 19h otvaramo 10. Tjedan SSMH okruglim stolom “Kultura otkazivanja” na kojem će Dan Đaković, Davor Dijanović i drugi predavači govoriti o izazovima slobode govora u današnje vrijeme.

Utorak – Sport i Hrvati! – KIF

U utorak 8. 11. 2022. na okruglom stolu „Sport i Hrvati!“ Igor Bišćan, Barbara Matić i Franjo Arapović nastojat će dati presliku trenutnog stanja sporta u Hrvatskoj, ukazati na probleme, raspraviti kako je do istih došlo te ponuditi prijedloge što i kako može bolje!

Srijeda – Pravo na dijete ili prava djeteta

U srijedu 9. 11. 2022. na okruglom stolu „Pravo na dijete ili prava djeteta“ Barbara Preložnjak, Mirjana Radan, Krešimir Miletić i Matija Štahan raspravit će o temama kao što su surogat majčinstvo, medicinski potpomognuta oplodnja te posvajanje djece od strane osoba koje ne pružaju onu alternativu koja bi bila istovjetna prirodnoj obitelji.

Četvrtak – Energetski izazovi današnjice – FER

U četvrtak 10. 11. 2022. organiziramo okrugli stol „Energetski izazovi današnjice“ na kojem će Igor Dekanić, Tomislav Capuder, Tonči Tadić i Hrvoje Serdarušić analizirati teme energetske ovisnosti Europe, inflacije te obnovljivih izvora energije i ugljične neutralnosti, kao i problema koji nas čekaju na putu do toga.

Mladi koji razumiju važnost vrijednosti u životu i društvenom djelovanju te oni koji nastoje njegovati vrijednosti mogu autentično djelovati i na taj način dati svoj doprinos u pokretanju pozitivnih društvenih promjena. Da bi takve promjene bile moguće, potreban je i važan svaki pojedinac koji prepoznaje prave vrijednosti i na njima temelji osobno, ali i zajedničko društveno dobro.

Briga za opće dobro najbolje se ostvaruje u pozitivnom ozračju. Zbog toga ovogodišnju Konferenciju organiziramo s ljudima koji pokreću hrvatsko društvo i stvaraju nove perspektive kako bismo pokazali bolju stranu Hrvatske.

Konferencija koja okuplja stručnjake, energetičare, sportaše, profesore, donositelje odluka i lidere koji su stvorili nove vrijednosti i pokrenuli hrvatsko društvo i mlade idealno je okruženje za prikupljanje novog znanja i iskustva kako bismo zajedno mogli raspravljati o pitanjima koja su od velike važnosti za budućnost koja je pred nama.

Više informacija o konferenciji možete pronaći na Facebook i Instagram profilu.

Unesite pojam po kojemu želite pretraživati portal.