mimladi

3 savjeta za povratak u svakodnevicu nakon ljeta

Ljeto se bliži svom kraju a s tim dolaze i neke neizbježne promjene naših životnih navika. Sve ono lijepo što ljeto nosi, ostaje iza nas. Čekaju nas novi poslovni, školski izazovi. No, s jednim velikim ALI, zaključimo da sve to ne mora biti uzrokom negativnih osjećaja i postljetne depresije. Sljedećih par stvari može ti pomoći da iskoračiš iz ljeta u nove dane bez velikih problema:

Prije kraja ljetnih praznika osmisli svoj povratak na posao ili svoju sredinu

Pripremi se za ono što te čeka. Najgora opcija koja te može zadesiti jest da ne znaš odakle krenuti kada se vratiš. Napravi svoj “mini plan i program” za povratak. Koje obveze te čekaju? S kim se trebaš sastati? Za što se trebaš pripremiti? Sportskim riječnikom rečeno, to će ti pomoći da se zagriješ i kreneš u trku. Problem nastaje kada se nezagrijan suočiš s velikim promjenama.

Ljeto završava, ali to ne znači da i dobre stvari vezane uz ljeto moraju završiti

Koja ti je najdraža ljetna, opuštajuća aktivnost? Potrudi se da u periodu ispred sebe osiguraš sebi priliku za nju. To ne bi trebalo biti toliko teško ako imaš za cilj živjeti, a ne životariti. Možda si samo prihvatio pretjeranu brigu oko nekih stvari… ali istina je baš da će ti upravo ti trenutci relaksacije pomoći da budeš učinkovitiji u svojim zadacima. Stoga, zašto bi nešto moralo završiti? Samo se potrudi nastaviti s malim stvarima koje će ti donijeti pozitivnu promjenu u naredni period. Nemoj dopustiti da te promjene obeshrabre u pozitivnim stvarima.

Zahvali za svaki protekli dan i prisjeti se dobrih stvari koje te čekaju

Zapravo, veliki dio naših osjećaja i učinkovitosti je izravno povezan s fokusom našeg pogleda i misli. Napravi svoj dnevnik zahvalnosti i zapiši sve ono lijepo i dobro što si doživio i što te tek čeka. Tada ćeš vidjeti da je tvoj život kontinuirani niz dobrih događanja, te da se imaš čemu nadati. Jer, zapravo, umor i obeshrabrenje koje nas često drži u najneočekivanijem trenutku – nakon odmora, plod je toga što ne vidimo dobro koje nas čeka. Promijeniš li fokus, zapravo ćeš se jednako radovati svakom dijelu svog života.

Unesite pojam po kojemu želite pretraživati portal.