mimladi

Središnji portal za mlade Studentski.hr započeo s projektom prilagodbe sadržaja osobama s invaliditetom

Nakon devet godina postojanja i preko 30 000 objavljenih članaka, portal Studentski.hr širi svoje djelovanje i okreće se još jednoj vrsti sadržaja –  audio člancima.

Naime, u sklopu projekta SIMS – Socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr započela je izrada audio verzije članaka na portalu. Jedan od ciljeva projekta SIMS povećanje je vidljivosti ranjivih skupina u medijskom prostoru, ali i povećanje pristupačnosti sadržaja za osobe s invaliditetom zbog čega će se ukupno 120 članaka objaviti i u audio verziji.

Za sada dostupne audio članke moguće je pronaći na poveznici, a isti obrađuju širok spektar tema:

U sklopu projekta SIMS ukupno 30 studenata novinarstva napisalo je preko sto članaka namijenjenih povećanju vidljivosti socijalno ranjivih skupina. Teme su razne, od problematike nezaposlenosti, kritičkog osvrta na sustavne prepreke na koje nailaze pripadnici marginaliziranih skupina ili osobe s poteškoćama prilikom, na primjer, traženja posla, do informativnih članaka i dijeljenja iskustava ljudi koji su uspjeli izgraditi poslovnu priču. Izradom audio verzije tih članaka, članci su pristupačniji osobama koje su slijepe i slabovidne, osobama koje imaju poteškoća s čitanjem, a i svima onima kojima je lakše poslušati nego pročitati članak. Važno nam je da naš sadržaj bude ne samo informativan, već i dostupan što široj publici.

Iris Delić, glavna urednica portala studentski.hr

Uz audio članke, nedavno je pokrenut i novi medij Studentski.hr TV. Radi se, naime, o podcastu koji obrađuje razne teme koje zanimaju studente i mlade, a 24 epizode podcasta bit će posvećene povećanju vidljivosti ranjivih skupina i njihovoj inkluziji te problematici nezaposlenosti mladih, također u sklopu projekta SIMS.

Drago nam je što kroz nove formate sadržaja – audio članke i naš podcast – možemo sadržaj portala, koji je uvijek bio koristan, informativan i zabavan svim studentima i mladima, približiti i osobama s invaliditetom, osobama s poteškoćama i svima kojima je lakše nešto poslušati i pogledati nego pročitati. Novi formati sadržaja otvaraju i priliku za detaljniju obradu tema kojima se bavimo, ali i za pružanje platforme mladima koje smo ugostili i koje ćemo tek ugostiti u našem studiju.

Barbara Božić, voditeljica razvoja projekata u udruzi Centar za razvoj mladih i portala studentski.hr

Više informacija o projektu SIMS – Socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr, koji udruga Centar za razvoj mladih provodi u partnerstvu s udrugom Pragma i sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, dostupno je na službenoj stranici projekta.

Za sve projektne aktivnosti SIMS-a kao i sadržaj u njegovu sklopu odgovoran je isključivo Centar za razvoj mladih.

Unesite pojam po kojemu želite pretraživati portal.