mimladi

Festival ljetne večeri HNK

Program Festivala ljetne večeri HNK-a u Zagrebu

Za sve ljubitelje kazališta, HNK u Zagrebu pripremio je Festival ljetne večeri koji je započeo 25. svibnja, a traje sve do 1. srpnja.

Cijela ideja oko pokretanja Festivala nastala je u proljeće 2020. godine kada HNK u Zagrebu, zbog nepovoljne epidemiološke situacije, odlučuje održavati povremene nastupe na otvorenom. Nakon nekoliko nastupa u 2020., u ljeto 2021. nastupi ispred zgrade HNK službeno postaju Festivalom ljetne večeri.

Ovogodišnji Festival otvorio je Balet u predvečerje u izvedbi solista i ansamlba Baleta koji su izveli ulomak iz drugog čina baleta Giselle te ulomak iz baletne premijere koja tek nadolazi – Gospođa Bovary.

Foto: Pixabay

Osim Baleta u predvečerje, 3. i 4. lipnja održan je i nastup učenika Škole za klasični balet u Zagrebu, a 9. je svibnja Simfonijski orkestar iz Budimpešte održao koncert u dvorani Bersa Muzičke akademije, s repertoarom Vivaldija, Puccinija, Verdija i dr.

Večer 10. lipnja bila je posvećena stotoj obljetnici rođenja Vesne Parun, najpoznatije hrvatske pjesnikinje. Na pozornici ispred kazališta stihove Vesne Parun čitali su članovi Drame.

Što nas još čeka?

U nadolazećim danima Festival ljetne večeri ide dalje. U ponedjeljak, 13. lipnja, nastupaju zbor i solisti Opere u programu Ljetne krijesnice, a 15. lipnja Hrvatske operete izvest će zagrebačka Muzička akademija, u suradnji s Umjetničkom akademijom iz Splita.

Foto: Unsplash

Najistaknutija večer bit će zasigurno 17. lipnja kada će ansambl Drame održati Večer solidarnosti s Ukrajinom.

Nakon Lipanjske rapsodije koja je na rasporedu 24. lipnja, Festival će 1. srpnja zatvoriti glazbenik i gitarist Ante Gelo i glumci Drame, koji će izvesti najveće hitove Novog valaPrljavog kazališta, Haustora, Azre i Filma.

Cijeli raspored Festivala možete pročitati ovdje.

Unesite pojam po kojemu želite pretraživati portal.