mimladi

Ulaganje u obitelj i obrazovanje – 9. Dani otvorenih vrata Pragme

Povodom Dana otvorenih vrata udruge Pragma, koje Pragma organizira devetu godinu zaredom, a koji će biti održani 2. i 3. lipnja, pozivamo roditelje i stručnjake koji rade s djecom i mladima na dvodnevno edukativno druženje.

Tako će Pragma u četvrtak 2. 6. od 10 do 12 sati organizirati nekoliko online predavanja. Prvo je Ulaganje u obitelj i obrazovanje predavača prof. dr. sc. Zdenka Babića s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Studijskog centra socijalnog rada. Drugo će predavanje s temom Pozitivan utjecaj medija na djecu i obitelj održati novinarka i urednica Željka Mandić te Kako može Mreža za socio-emocionalno učenje pomoći u povezivanju odgojno-obrazovnih, zdravstvenih i socijalnih organizacija?, koje će održati Nedjeljko Marković, dipl. soc. radnik, predsjednik Pragme.

Online predavanje s temom More liči, more rane vida, od 15 do 16.30 sati održat će Mirjana Soljačić, mag. psihologije, koja će usporediti kvalitetu života na otocima i na kopnu.

Prvi dan Dana otvorenih vrata završit će online radionicom Marije Granić, mag. psihologije, od 18 do 19.30 sati. Tema radionice je Malci muzikalci, a na njoj će biti obrađena važnost glazbenog odgoja i prijedlozi glazbenih igara za djecu i mlade. Radionica nije dio projektnih aktivnost Pragme.

U petak 3. 6. u Teslinoj 13, u Zagrebu od 9 sati započinje Psihocafé u formi razgovora sa stručnjacima o temama iz područja mentalnog zdravlja, dijeljenje iskustava i preporuka za rad na sebi te od 12.30 do 15 sati psihološka analiza tekstova popularne glazbe i filmova – kakve nam životne poruke šalje glazbena i filmska industrija?

Istoga dana u 16 sati započinje Walk ‘n’ talk, šetnja i razgovor kao znanstveno dokazano korisna psihološka tehnika. Polazište je Teslina ulica 13, preko Gornjeg grada do gradske fontane pored NSK. Od 19.30 sati organiziran je i Pub kviz u Elixir baru, na adresi Park Kate Šoljić 2.

Obavezne su prijave na radionice, a prijaviti se možete ovdje.

Dani se održavaju uz potporu Grada Zagreba, Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, Ministarstva zdravstva, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Sadržaj je u isključivoj odgovornosti Pragme.

Unesite pojam po kojemu želite pretraživati portal.