mimladi

Prijave za Tjedan mirenja 2022. otvorene su!

Volio bi s poslodavcem pregovarati o boljoj satnici i uvjetima rada, ali ne znaš kako započeti? Poznat ti je pojam medijacije? Znaš za aktivno slušanje, ali nisi siguran o čemu je riječ? Želiš da te drugi ljudi čuju, ali ponekad emocije preuzmu kontrolu i komunikacija ode u krivom smjeru?

Ovogodišnje izdanje projekta Tjedan medijacije udruge Meritokrat tvoja je savršena prilika za upoznavanje s tehnikama pregovaranja i asertivne komunikacije u praksi!

Tjedan medijacije za mlade zajednički je projekt Hrvatske udruge za medijaciju i udruge Meritokrat.

Iz usta i iskustva socijalnih radnika, poduzetnika i pravnika saznat ćemo kako im je filozofija mirnog rješavanja konflikta koja leži u centru medijacije promijenila način komunikacije sa suradnicima, klijentima i prijateljima. Istovremeno, moći ćeš se okušati u simulaciji medijacije na primjeru dva aktualna slučaja iz prakse.

Tijekom 5 dana trajanja, u okviru 3 predavanja i 2 radionice, cilj Tjedna medijacije je mladima približiti ne samo medijaciju kao način mirnog rješavanja spora, već i kako medijatorske vještine mogu primijeniti u privatnim odnosima, obrazovanju i karijeri.

Predavanja i radionice koje te očekuju jesu:

23. 5. (pon.)

  • Srđan Šimac (predavanje): „Ako želite biti sretni, učinite druge sretnima“, 17:00 sati (online)

24. 5. (uto.)

  • Jerislav Bobić (predavanje): „Medijacija na studentskim poslovima”, 17:00 sati (online)

25. 5. (sri.)

  • Vanja Bilić (predavanje): „Planovi o obiteljskoj medijaciji, što očekujemo i čemu se nadamo“, 17:00 sati (online)

26. 5. (čet.)

  • Petar Petrić i Ana-Marija Kajić (radionica): „Vježbanje medijacije na dva primjera svjetski poznatih slučajeva“, 17:00 sati (online)

27. 5. (pet.)

  • Dušanka Gelb-Pribičević (radionica): „Kako dragim ljudima reći ne i ostati u dobrim odnosima“, 16: 00 sati (uživo)

Prijave traju od petka 13. 5. do petka 21. 5., a prijaviti se može putem poveznice: https://bit.ly/prijavi_se_tjedan_medijacije

 Prvo predavanje održat će se u ponedjeljak, 23. svibnja 2022., a posljednja radionica u petak, 27. svibnja 2022.

Tjedan medijacije održat će se u hibridnom obliku, online putem Zooma i uživo.

Prijavi se na ovogodišnji Tjedan medijacije i pokupi sve znanje i savjete koji će ti se ponuditi, upoznaj buduće kolege,  a za više informacija o projektima i aktivnostima udruge Meritokrat, pozivamo te da nas pratiš društvene mreže Meritokrata, Facebook, Instagram i LinkedIn.

Unesite pojam po kojemu želite pretraživati portal.