mimladi

Konačno nam nakon tmurnih i hladnih dana dolazi sunce i vedrina. Zajedno sa proljećem kao da svi mi procvjetamo, puni smo energije i elana za nove pobjede. Prvi znakovi proljeća svakako su vjesnici poput visibaba i jaglaca. Ove godine veselim se proljeću više nego ikad. Jeste li i vi takvog raspoloženja?

Proljeće je….

Sigurno svi znate nastaviti stihove i osjećate se tako. Sve više imamo sunčanijih dana uz koje nam odmah sve postaje lakše, sve se počinje zeleniti, dani postaju duži i svi smo puni energije. Proljeće nam stiže 20. ožujka i sa njime nadam se neće više biti ove hladnoće koja nam trenutno vlada.

Foto: privatna arhiva Lane Jakupić

Slobodno vrijeme

Otvara se sezona provođenja slobodnog vremena i vikenda na otvorenom. Imamo više mogućnosti odlaska na izlet i istraživanja ljepota Hrvatske. Lijepo vrijeme prilika je za bijeg iz užurbane svakodnevice.

Ovog proljeća odlučila sam otići na nekoliko mjesta u Podravini koja su posebna u proljeće. Jedno od njih je Ješkovo koje je nastalo od starog rukavca rijeke Drave i naravno do Drave. Također, šetnja do Sv. Vinka sa kojeg se pruža predivan pogled na Ludbreg. Htjela bih istražiti Bilogoru i njezin najviši Stankov vrh. Možda i vas privuče jedno od ovih mjesta.

Kao atrakcija ističe se staza Sedam slapova u Istri  koja prolazi uz tok rijeke Mirne. Na kraju staze čeka vas najveći slap Vela peć koji oduzima dah.

Tu je još Zeleni vir jedna od predivnih prirodnih oaza. Zeleni vir je planina koja se osovila na dva obronka i s vrha stijene obrušavaju se dva potoka. U špilji se nalazi jezerce i posebnost ovoga mjesta jest šumska vegetacija.

Foto: Privatna arhiva Lane Jakupić

Proljeće = pozitiva

Boravak na svježem zraku pogoduje zdravlju i raspoloženju. Dovoljno je provesti pola sata vani da razbistrite um. Mnoge su pogodnosti kao što je primjerice bolji san, koncentracija, motivacija za brojne obveze, psihički se bolje osjećamo odnosno sretniji smo. Priroda se budi i mi zajedno s njom. Proljeće može biti vrijeme za postavljanje novih ciljeva, promjena koje dugo odgađate i isprobavanje novih stvari.

Želim svima puno sunčanih proljetnih dana, izleta u prirodu i novih avantura.

Unesite pojam po kojemu želite pretraživati portal.