mimladi

Novi ciklus edukacije “Mladi za dostojanstvo i ljudska prava”

Otvorene su prijave za novi ciklus edukacije „Mladi za dostojanstvo i ljudska prava“ koju organizira Svjetski savez mladih Hrvatska (SSMH). Edukacija je namijenjena mladima od 18 do 30 godina i održavat će se uživo u Zagrebu, Osijeku i Splitu, dok je za mlade iz drugih krajeva Hrvatske omogućeno sudjelovanje na daljinu.

Na edukaciji će se mladi susresti s tekstovima raznih autora poput C. S. Lewisa, Karola Woytile, Viktora Frankla, Vaclava Havela, Georgea Weigela i mnogih drugih te će raspravljati o temama kao što su ljudsko dostojanstvo, sloboda, solidarnost i kultura. Rasprave će voditi educirani mentori, a održavat će se u malim grupama te u ugodnoj i mladenačkoj atmosferi.

Edukacija će mladim sudionicima omogućiti bolje razumijevanje čovjeka i njegova dostojanstva, kao i priliku za promišljanje o solidarnosti koja povezuje i kulturi koja oplemenjuje. Sudionici će se upoznati i s važnosti traženja i pronalaska smisla te preuzimanja odgovornosti kako bi se postigla istinska sloboda. Također, sudionici će se upoznati s osnovnim konceptima ljudskih prava te korištenjem jezika kakav se koristi u institucijama Ujedinjenih naroda.

Po završetku edukacije polaznici mogu postati članovi Svjetskog saveza mladih, zajednice prijatelja koja mladima omogućuje osobni i profesionalni razvoj, a posvećena je promicanju ljudskoga dostojanstva, solidarnosti i kulture života.

Članstvo u Svjetskom savezu mladih odlična je prilika za sve mlade koji žele biti proaktivni u zajednici i sudjelovati u izgradnji boljega društva, koje na prvo mjesto stavlja čovjeka, njegovu vrijednost i njegove potrebe. Kao članovi Svjetskog saveza mladih, mladi će imati priliku sudjelovati u organizaciji raznih aktivnosti poput Ljetne škole bioetike i ljudskih prava, radionica o ljudskom dostojanstvu za djecu pod nazivom Kurikul za ljudsko dostojanstvo i Tjedna Svjetskog saveza mladih, koji se sastoji od okruglih stolova o aktualnim temama s raznim stručnjacima i osobama iz javnog života.

Iskustva dosadašnjih polaznika edukacije iznimno su pozitivna.

„Edukacija je u potpunosti preobrazila moj pogled na ljudsko dostojanstvo i vrijednost svakog čovjeka. Razvijala sam kritičko razmišljanje koje mi omogućuje da konkretno živim ono u što vjerujem.“

Istaknula je polaznica Antonela Miholić.


„Ova je edukacija svakako vrijedno iskustvo te ju preporučam svakome! Stekao sam neka nova znanja,
posebno u području kulture i filozofije, a rasprave su bile vrlo korisne. Na jednom mjestu sam upoznao mnogo zanimljivih mladih ljudi.“

Poručio je polaznik Dominik Pavković.

Nakon prijave, zainteresirani će dobiti povratnu informaciju te daljnje upute o provedbi edukacije. Ključni će čimbenik za sve zainteresirane biti njihova motivacija, kao i slaganje s Poveljom Svjetskog saveza mladih. Napomenimo i to da je edukacija besplatna te da se održava na hrvatskome jeziku.


Prijave traju do ponedjeljka 28. veljače, a prijaviti se može preko prijavnog obrasca.

O organizatoru:

Organizator je udruga Svjetski savez mladih Hrvatska. SSMH je podružnica međunarodne organizacije World Youth Alliance, koja u svijetu okuplja preko milijun članova, a u Hrvatskoj broji više od 200 članova koji djeluju u Zagrebu, Osijeku i Splitu. Više o SSMH-u možete pročitati na poveznici.

To je zajednica mladih prijatelja od 18 do 30 godina koji se trude živjeti iskustvo ljudskog dostojanstva te to iskustvo donijeti društvu kroz aktivnu zauzetost za dobro druge osobe. SSMH želi stvoriti poticajno okruženje za cjeloviti razvoj ljudske osobe i stvarati sadržaje koji će omogućiti formaciju mladih u intelektualnom, psihološkom, društvenom i duhovnom aspektu te ih osposobiti za preuzimanje odgovornosti za dobro zajednice i izgradnju civilizacije u skladu s temeljnim ljudskim vrijednostima.
U središtu djelovanja je promicanje i zaštita ljudskih prava temeljenih na neotuđivom ljudskom dostojanstvu putem brojnih edukativnih i kulturnih projekata te zagovaračkih aktivnosti na području Zagreba, Osijeka i Splita.


Više informacija o edukaciji možete pronaći na društvenim mrežama: Facebook i Instagram. Za sva dodatna pitanja možete nam se obratiti putem društvenih mreža ili poslati upit na e-poštu croatia@wya.net.

Unesite pojam po kojemu želite pretraživati portal.