mimladi

Svima nama dobro je poznato da je advent, odnosno Božić, vrijeme darivanja. Kako u gradovima bliješte lampice i ukrasi šarenih boja, tako i na društvenim mrežama, u duhu zimskih blagdana, prevladava giveaway.

Što je to giveaway?

Giveaway je trend darivanja, koji se unazad nekoliko godina pojavio na društvenim mrežama. Ako otvorite Instagram primijetit ćete koliko je zapravo popularan, osobito u predbožićno vrijeme. Provode ga najčešće Instagram profili s velikim brojem pratitelja i oni koji će to tek dosegnuti, a s istim ciljem – sticanjem popularnost. U samo nekoliko koraka, na obostrano zadovoljstvo, možete postati potencijalni giveaway dobitnik, a Instagram profil koji provodi giveaway zadobit će popularnost i steći više pratitelja. Da biste sudjelovati u giveawayu, Instagram profil objavi sliku i u opisu slike navede korake koje vi trebate ispuniti. Koraci su pretežno uvijek isti: Like to Win Contests, Tag a Friend, Post a Picture, Share this Post.

Like to win Contests – ništa neobično. Najjednostavniji korak jest taj da Instagram profil zatraži da ga zapratite i lajkate navedenu objavu. Tag a Friend – na ovaj način Instagram profil koji provodi giveaway ima veće šanse da zadobije više pratitelja jer je prijatelj kojeg ste označili u komentaru objave potencijalni budući pratitelj. Post a Picture – traži se od vas da objavite sliku, najčešće s određenim hashtagom koji je karakterističan za Instagram profil koji provodi giveaway. Share this Post – dijeljenjem objave Instagram profila na svom storiju promovirate upravo taj Instagram profil. Prelistavajući Instagram, rekla bih da se korak Share this Post nađe uvijek uz riječi „za veće šanse.“ Giveaway darovi, moram priznati, zaista su raznoliki; od kozmetičkih proizvoda do ulaznica za kino.

Ne dajte da vas obeshrabri gomila komentara koji vam zapravo daju do znanja koliko njih sudjeluje u darivanju. Dajte šansu giveawayu! Nemate što izgubiti, a imate se čemu nadati. Uz to, Božić je vrijeme darivanja, ovaj put možda ste baš vi ti koji će odnijeti pobjedu!

Unesite pojam po kojemu želite pretraživati portal.