mimladi

#živioživot na najboljem Weekendu u godini

Ovoga se vikenda, od 23. do 26. rujna, održava najbolji vikend u godini – Weekend Media Festival u Rovinju. Četrnaesto je to izdanje ovog regionalnog festivala komunikacijske industrije, a slogan koji nosi ove godine je #živioživot te uz paletu tema putem kojih ulazimo u svijet znanja i zabave, obilježava ljubav, povezanost i prijateljstvo. Na jednom će mjestu biti okupljeni brojni stručnjaci iz medijske industrije i svijeta komunikacija te prikazani novi trendovi, znanja i uspješne prakse.

Cilj WMF-a je sudionicima dati pregled komunikacijske situacije u regiji, upoznati ih s novim svjetskim medijskim trendovima, omogućiti im upoznavanje s kolegama iz cijele Hrvatske te im pružiti dobru zabavu. Osim toga, dolaskom na festival ulažemo u sebe, prikupljamo nova znanja i iskustva, a možda i dobijemo priliku za zaposlenje ili ideju za stvaranje vlastitog biznisa. Što onda čekamo, hajmo na Weekend!

Bogat program festivala

Na Weekendu možete slušati zanimljiva predavanja, panele i One on One rasprave. Na njima će sudjelovati razni predavači, influenceri, kuhari, sportaši, glumci i poduzetnici.

Influenceri i društvene mreže bit će teme o kojoj će se govoriti putem nekoliko predavanja i panela. Tako će primjerice poduzetnik i TikToker Dario Marčac održati predavanje naziva TikTok u poslovne svrhe. On će, također, zajedno s Ernom Saljević, Kristijanom Iličić i Ellom Dvornik sudjelovati u panelu koji govori o tome jesu li influenceri trgovci utjecajem. Imat ćemo prilike poslušati što o tome misle, ali i saznati kako su influenceri zapravo postali influenceri i što uopće znači ta riječ.

Govorit će se o medijima, PR-u, turizmu, ali i o umjetnoj inteligenciji, robotima i epidemiji pametnih telefona. Brojni će poduzetnici predstaviti put razvoja njihovih tvrtki. Predstavnici raznih telekoma, kao što su Hrvatski Telekom, A1 i Vodafone sudjelovat će u predavanju unutar kojega će biti riječi o tome kako i zašto pružatelji telekomunikacijskih usluga postaju tehnološke platforme.

Na panelu pod nazivom Sportaši kao brend sudjelovat će skijaš Ivica Kostelić, jedriličar Ivan Kljaković-Gašpić i vaterpolist Dubravko Šimenc. Tema o kojoj će govoriti je jesu li uspješni hrvatski sportaši brend koji Hrvatsku u svijetu čini prepoznatljivom, jesu li nogometaši, tenisači ili skijaši razlog zbog kojega turisti dolaze u našu zemlju.

Posljednje što ćemo spomenuti je One on One rasprava u kojoj će biti riječi o istraživanju u kojemu su sudjelovali mladi, a koja nosi naziv Narod koji ima ovakvu omladinu…! U toj će raspravi sudjelovati ravnatelj Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu, Boris Jokić i dekan Edward Bernays University College-a, Damir Jugo. Oni će publici dati odgovor na pitanja što mladi misle o Hrvatskoj i okolnim državama, osjećaju li se zakinutima zbog pandemije, što misle o zaljubljivanju, kome vjeruju, koje su njihove aspiracije. Dobit ćemo odgovor i na mnoga druga pitanja kojima su mladi u Hrvatskoj opterećeni.

Dakako, ima toga još mnogo i svako je predavanje, panel ili rasprava posebno na svoj način i privlači određenu publiku. Cjelokupan program festivala možete pronaći na poveznici.

Upoznaj Rovinj

Osim sjajnih predavanja, panela i rasprava koje nas očekuju tijekom cijelog vikenda, posebnost ovome festivalu daje i grad u kojemu se on održava – Rovinj, biser istarskog poluotoka. Tako će svi posjetitelji imati priliku prošetati starim gradom, vidjeti simbol grada – crkvu svete Eufemije, a možda se i okupati na jednoj od brojnih plaža.

Festival se održava u dijelu grada prepoznatljivom po nekoliko impozantnih hotela koji će svakoga tko u Rovinj dolazi po prvi puta, ostaviti bez teksta. U njihovoj se blizini nalazi i park šuma Zlatni rt – Punta corrente kojom će sudionici moći prošetati kada se umore od sjedenja na predavanjima.

Ono po čemu je Rovinj poseban je i Ekomuzej Batana koji je posvećen drvenom plovilu – batani i upisan na UNESCO-ov popis nematerijalne baštine. Stoga svi sudionici koji pronađu vremena, mogu upoznati maritimnu baštinu Rovinja i naučiti nešto novo.

Uskoro i osvrt na Weekend  

Ove godine imam čast poslušati sjajna predavanja, panele i rasprave te doživjeti WMF u njegovom punom sjaju. Već od petka, 24. rujna, krećem s posjetom WMF-u, a onda vam po završetku donosim i osvrt na cjelokupni događaj.

Za sve vas koji želite i sami posjetiti festival, karte su još uvijek dostupne putem web stranice Entrio, a ove je godine predavanje moguće slušati i online za što također trebate kupiti ulaznicu. Važno je napomenuti kako je uvjet za ulazak na festival EU digitalna COVID potvrda, a oni koji istu ne posjeduju, moći će se testirati na samom ulazu.

Unesite pojam po kojemu želite pretraživati portal.