mimladi

Proza koja ima lice-online panel

U srijedu, 14. srpnja 2021., u 20:00 sati će se održati online panel rasprava s hrvatskim književnicima “Proza koja ima lice” povodom završetka kulturno-edukativnih radionica “Lanterna: knjiga mrak rastejruje”, u organizaciji Svjetskoga saveza mladih Hrvatska (SSMH). 

Rasprava će biti dostupna putem Facebook stranice “World Youth Alliance Hrvatska“. 

O čemu se radi?

Panel rasprava za cilj ima okupiti hrvatske književnike koji će podijeliti svoje iskustvo pisanja i objavljivanja romana, izazove i pozitivne prakse s kojima su se u procesu stvaranja umjetničkog susretali. Nazivom “Proza koja ima lice” želimo naglasiti važnosti autentičnosti svakoga čija lica i čitava osoba autentično stoje iza objavljenih naslova i zajedno tražiti na koji se način univerzalna ljepota otkriva u pisanoj riječi. Lice o kojemu želimo razgovarati jest upravo svaki autentičan odraz pojedinca, ali i lice koje je odraz univerzalnog pojma osobe. O procesu nastnaka književnog djela i univerzalnim vrijednostima koje su unutar vlastitih djela ukorijenjene, govorit će: 

Tina Primorac, autorica pet romana (Velika tajna Pona: Spoznaja, Prilika i Potraga, Večeras u book caffeu, Priručnik za mud(r)ost)

Ena Katarina Haler, autorica jednog romana (Nadohvat)

Vedran Mezei, autor dva romana (Tu sam!, Treći ključ)

Gdje saznati više?

Za više informacija o panel raspravi “Proza koja ima lice” posjetite Facebook stranicu “World Youth Alliance Hvatska“.

Unesite pojam po kojemu želite pretraživati portal.