mimladi

POZIV NA PREDSTAVLJANJE PROJEKTA-“MREŽA 2050 – DEMOGRAFIJA, OD IZAZOVA DO ODGOVORA”

U četvrtak 8. srpnja 2021. godine u ulici Svetog Teodora 2 (1. kat) u Puli u 10.00 sati će se održati predstavljanje projekta Mreža 2050 – Demografija, od izazova do odgovora kojemu je nositelj Svjetski savez mladih Hrvatska (SSMH). Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda iz Poziva: “Tematske mreže za društveno-ekonomski razvoj te promicanje socijalnog dijaloga u kontekstu unapređivanja uvjeta rada”.

Projekt će predstaviti voditelj projekta Ivan Majstorić, projektna asistentica Katarina Plancutić, dr. sc. María Florencia Luchetti, viša znanstvena suradnica naInstitutu za migracije i narodnosti u Zagrebu, dr. sc. Aleksandar Vukić, znanstveni suradnik naInstitutu za migracije i narodnosti u Zagrebu i Kristina Rabar, predsjednica Udruge mladih i Alumni FET Pula.

Projekt se temelji na međusektorskoj suradnji kojom će se učvrstiti suradnja 12 partnera i 8 novih dionika iz cijele Hrvatske s ciljem kreiranja smjernica za razvoj javnih politika temeljenih na znanstvenim dokazima. U svrhu toga provest će se znanstvena istraživanja iz 3 područja: iseljavanje mladih iz Hrvatske, migracije i nacionalna sigurnost te demografskog potencijala hrvatskog iseljeništva. Trenutno traje provedba anketnog istraživanja na temu iseljavanja mladih iz Hrvatske.

Partneri na projektu su: Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, Institut za migracije i narodnosti u Zagrebu, Udruga mladih i diplomiranih studenata Fakulteta ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Centar za karijere mladih Dubrovnik, Klub studenata geografije Zagreb, Udruga mladih i studenata SplitMisli, Udruga obitelji s četvero i više djece Cetinskog kraja, Udruga iseljenika, povratnika i useljenika, Mladi Sikirevaca i Jaruga, Općina Antunovac i Sindikat radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske.  

SSMH je kroz svoje djelovanje u području politika za mlade prepoznao da su negativni demografski trendovi među najvećim izazovima u Hrvatskoj, ali i da je izostao međusektorski pristup u bavljenju tom problematikom. Stoga je projekt Mreža 2050 – Demografija, od izazova do odgovora nastavak uspješnog osluškivanja potreba mladih i aktivnog sudjelovanja SSMH u pronalasku rješenja za depopulaciju Hrvatske s posebnim naglaskom na problem iseljavanja mladih.

SSMH vjeruje da će ovim projektom doprinijeti stvaranju poticajnog okruženja u kojem će javne politike iz područja demografije imati pozitivan učinak na društveno-gospodarski razvoj Hrvatske.

Ovom prilikom Vas SSMH poziva na lokalno predstavljanje projekta u četvrtak 8. srpnja 2021. godine u ulici Svetog Teodora 2 (1. kat) u Puli u 10.00 sati.

Molimo da potvrdite Vaš dolazak do srijede, 7. srpnja do 19.00 h na e-mail adresu: mreza2050.demografija@wya.net ili na brojeve telefona:

Ivan Majstorić, voditelj projekta – 0923427394

Katarina Plancutić, projektna asistentica – 0989710434

Unesite pojam po kojemu želite pretraživati portal.