mimladi

Film ‘Slučaj za Krista’

Godine 2017. snimljen je popularni film Slučaj za Krista, prema istoimenoj knjizi iz 1998. godine. Radnja se odvija 80-ih godina prošlog stoljeća.

Lee Strobel je novinar, ateist koji je zaposlen u Chicago Tribunu. Jedne večeri tijekom boravka u restoranu dogodi se nešto neobično što zaintrigira Leejvu suprugu te ona odluči dati šansu kršćanstvu i sebi kao vjernici.

Lee je nametljiv u svom ateizmu i teško prihvaća da njegova supruga ide novim putem. Ogorčen i očajan, želi dokazati da je kršćanstvo prijevara, a Krist tek običan čovjek. Kako bi dokazao svoju tezu, kreće na pustolovinu otkrivanja vjerodostojnosti kršćanskih spisa i same kršćanske vjere.

Možemo li zapravo dokazati vjerodostojnost kršćanske vjere? Koliko su pouzdani dokazi koji tvrde da je Krist zaista uskrsnuo, što ga potvrđuje Sinom Božjim? Ima li zaista nepobitnih dokaza o Božjem postojanju ili ne? Kako prihvatiti vjeru razumom i osjećajima?

To su pitanja kojima se film bavi.

Smatram da je mnogo vjernika poželjelo u barem jednom trenutku svoga života imati dokaz Boga kao stvarne osobe. Također, smatram da su mnogi pokušali dokazati da je Bog plod ljudske mašte i potrebe za smislom u nesigurnom svijetu.

Knjigu prema kojoj je snimljen film napisao je Lee Strobel. Dakle, knjiga i film govore o njegovom stvarnom iskustvu pokušaja dokazivanja nevjerodostojnosti kršćanske vjere.

Budžet filma nije bio visok, znatno manji negoli za film Pasiju. Publika je ocijenila film prosječnim ocjenama.

Unesite pojam po kojemu želite pretraživati portal.