mimladi

Natječaj za najbolje umjetničke radove: Srcem proviri, umjetnost doživi

Iako na ljude koji imaju posebno mjesto u našim srcima mislimo svaki dan, svi se oko Valentinova  posebno potrudimo. Gledamo na njega kao na dan koji planiramo provesti s tom posebnom osobom kako ćemo joj na nesvakidašnji način pokazati koliko nam znači ili jednostavno učinimo neki maleni znak pažnje. Glavni pokretač tih malih djela je ljubav. I ne samo djela već i stvaranja, osmijeha, zagrljaja, svega što nas okružuje. Ljubav, uzvraćena ili neuzvraćena, majčinska ili ona između dvoje ljubavnika, ljubomorna ili nesebična, najveći je pokretač ljudske potrebe za stvaranjem umjetnosti, nečega kroz što bi mogli prenijeti bar maleni djelić onog osjećaja kojeg samo ljubav može donijeti i odnijeti sa sobom. I zato nitko u doticaju s umjetnošću ne može ostati potpuno ravnodušan.

Umjetnost naše živote čini bogatijima i ispunjenijima. Svjetski savez mladih prepoznaje umjetnost i ljepotu kao vrijednost koja odražava dubine ljudskog dostojanstva. Kroz nju pokušavamo otkriti smisao našeg postojanja, onoga što osjećamo i stvarnosti u kojoj živimo. Upravo zato što prepoznajemo vrijednost umjetnosti, želimo da društvene mreže budu ispunjene vašim umjetničkim djelima, a one najbolje želimo i nagraditi.

Srcem proviri, umjetnost doživi” naziv je i tema našeg natječaja za najbolje umjetničke radove, a cilj je jedan: potaknuti kreativno stvaralaštvo među mladima na društvenim mrežama te uživati u djelima koja su inspirirana upravo ljubavlju.

Pozivamo sve vas, skrivene umjetnike svih vrsta – pisce, pjesnike, fotografe, slikare, pjevače, skladatelje i koji ste nešto potpuno drugačije, da sudjelujete i svojom umjetnošću učinite društvene mreže ljepšim.

Kako možete sudjelovati?  Stvaranjem poezije, proze, fotografiranjem, slikanjem, kratkim filmom, izvedbom autorske glazbe ili interpretacijom nekog (ne)klasika. Svatko od nas doživljava ljubav na poseban način, stoga je uvjet sudjelovanja na ovom natječaju da vaša djela budu inspirirana upravo onom ljubavlju koja vas dotiče uvijek iznova.

Što vam je činiti? Na svom Facebook ili Instagram profilu objavi svoje umjetničko djelo, a kako bismo i mi taj rad vidjeli, označi Svjetski savez mladih Hrvatska –  Facebook: World Youth Alliance Hrvatska, Instagram: @wyacroatia.

U izbor za najbolje radove ulaze sva djela koja su objavljena od 7. 2. 2021. do 14. 2. 2021. u 12:00.

Najbolja umjetnička djela ćemo objaviti do 17. 2. 2021. na portalu mimladi.hr i društvenim mrežama Svjetskog saveza mladih Hrvatska, a sretne dobitnike i nagraditi. Kako? Sitnicom u kojoj će svaki umjetnik uživati!

A sad: 3, 2, 1 – srcem proviri, umjetnost doživi!

Unesite pojam po kojemu želite pretraživati portal.