mimladi

8. Tjedan SSMH „Stari izazovi, novo ruho“ – POČINJE DANAS

8. Tjedan Svjetskog saveza mladih Hrvatska(dalje: SSMH) pod nazivom „Stari izazovi, novo ruho“ koji počinje danas 30. 11. i traje do petka 4. 12. 2020. godine. 8. Tjedan SSMH se održava u obliku ciklusa online okruglih stolova, a prijenos će biti osiguran putem društvenih mreža na Facebook stranici World Youth Alliance Hrvatska te na YouTube kanalu Svjetski savez mladih Hrvatska.

Neka od zanimljivih imena koja će na 8. Tjednu SSMH ponuditi rješenja za izazove u 2020. godini su Marija Selak Raspudić, Ivica Šola, Matija Štahan, Petar Tomev Mitrikeski, Robert Torre, Aleksandar Musić. Uz njih, na konferenciji će se okupiti brojni stručnjaci, znanstvenici, donositelji odluka te više od 500 mladih koji će kroz 5 dana tražiti ključne odgovore za pitanja s kojima se danas susreću mladi u Hrvatskoj. Također, proglasit ćemo i najboljeg volontera, najboljeg mladog poduzetnika te ambasadora za ljudska prava u 2020. godini. 

Tema prvog okruglog stola pod nazivom „Ideologija u krizi?“ bavit će se napetostima u Hrvatskoj i svijetu koje su tijekom ove godine utjecale na poimanje fizičke i unutarnje slobode pojedinca i društva. Govornici okruglog stola u ponedjeljak 30. 11. u 18 sati su Marita Brčić Kuljiš, Matija Štahan, Marija Selak Raspudić i Igor Mikloušić. 


Okrugli stol „Život na distanci“ 
u utorak 1. 12. u 19 sati donose nam Marina Katinić Pleić, Petar Tomev Mitrikeski, Robert Torre i Ella Selak Bagarić koji će govoriti o posljedicama pandemije COVID-19.

 

Treći dan, srijeda 2. 12. s početkom u 19 sati, 8. Tjedna Svjetskog saveza mladih obilježit će okrugli stol „DigitALL – Zar je zaista sve online?“ na kojem će Marina Merkaš, Goran Vojković, Ivica Šola i Iva Smolković govoriti o digitalizaciji društva iz različitih perspektiva.

 

Okrugli stol „Iz društvenih podjela u društvo podjele“ u četvrtak 3. 12. u 18 sati bavit će se pitanjem slobode govora u medijskom prostoru, razlikama starih i novih medija u prenošenju vijesti, cenzuri i autocenzuri. Govornici ovog okruglog stola su Aleksandar Musić, Ratko Martinović, Đurđica Klancir, Višeslav Raos.

 

Posljednji dan 8. Tjedna SSMH, petak 4. 12., obilježit će Donatorska večer s početkom u 20 sati. Donatorska večer pruža brojne nagrade, kviz, upoznavanje s aktivnostima i projektima Svjetskog saveza mladih Hrvatska, a u večeri možete uživati online uz stihove gosta Stjepana Lacha. Iz topline svoga doma imat ćete priliku i osvojiti nagrade, zaigrati kviz te saznati nešto više o vrijednim aktivnostima i projektima koje je proteklih godina provodio Svjetski savez mladih Hrvatska te o planovima za 2021. godinuSvoja iskustva o osnivanju i napretku iz godine u godinu, podijelit će osnivači i predsjednici SSMH. Također, proglasit ćemo najboljeg volontera, mladog poduzetnika i ambasadora za ljudska prava u 2020. godini.


Za prijavu na Donatorskoj večeri, sudjelovanje u izvlačenju tombola i osvajanju vrijednih nagrada potrebno se prijaviti putem prijavnog obrasca do četvrtka 4. 12. 2020. u 00:00 h na sljedećoj poveznici: https://forms.gle/Kjx3JYpEAsasp6pv5.

Za sudjelovanje na svim okruglim stolovima za vrijeme trajanja 8. Tjedna SSMH možete se prijaviti putem prijavnog obrasca na sljedećoj poveznici: https://forms.gle/JQkYhqr7L6rZvbPy7.

Prijava za sudjelovanje nije obvezna, ali svi prijavljeni sudionici će imati priliku dobivati podsjetnike putem e-maila za događaje na 8. Tjednu Svjetskog saveza mladih.

 

U nastavku donosimo program 8. Tjedna SSMH u cijelosti.

 

PONEDJELJAK, 30. 11.

Okrugli stol: Ideologija u krizi?

⏰ 18:00 – 19:30 h

dr. sc. Marita Brčić Kuljiš
Matija Štahan, mag. litt. comp.
dr. sc. Marija Selak Raspudić
dr. sc. Igor Mikloušić

 

 UTORAK, 1. 12.

Okrugli stol: Život na distanci

⏰  19:00 – 20:30 h

dr. sc. Marina Katinić Pleić
dr. sc. Petar Tomev Mitrikeski
dr. sc. Robert Torre
Ella Selak Bagarić, mag. psych. 

 

 SRIJEDA, 2. 12.

Okrugli stol: DigitALL – Zar je zaista sve online?

⏰  19:00 – 20:30 h

dr. sc. Marina Merkaš
dr. sc. Goran Vojković
dr. sc. Ivica Šola
Iva Smolković, mag. psych. 

 

 ČETVRTAK, 3. 12.

Okrugli stol: Iz društvenih podjela u društvo podjele

⏰  18:00 – 19:30 h

Aleksandar Musić, mag. pol.

Ratko Martinović, podcaster i novinar

Đurđica Klancir, mag. pol.

dr. sc. Višeslav Raos

 PETAK, 4. 12.

Donatorska večer

⏰  20:00 – 21:30 h

Stjepan Lach

predstavnici Svjetskog saveza mladih Hrvatska

 

 

 

Više informacija o konferenciji možete pronaći na društvenim mrežama: Facebook Instagram.

 

Unesite pojam po kojemu želite pretraživati portal.