mimladi

Najavljujemo 8. Tjedan Svjetskog Saveza Mladih Hrvatska

Svjetski savez mladih Hrvatska (dalje: SSMH) organizira osmu godinu za redom svoj središnji
godišnji događaj 8. Tjedan Svjetskog saveza mladih Hrvatska pod nazivom „Stari izazovi, novo
ruho“, a na samoj konferenciji ponudit će se rješenja problema koji su se razotkrili u 2020.
godini u novom ruhu.

Konferencija će se održati od 30. 11. do 4. 12. 2020. godine u Zagrebu, a prijenos će biti osiguran putem društvenih mreža na Facebook stranici World Youth Alliance Hrvatska te na YouTube kanalu Svjetski savez mladih Hrvatska.

SSMH je podružnica međunarodne organizacije mladih Svjetski savez mladih koja u svijetu okuplja preko milijun članova, a u Hrvatskoj imamo više od 150 članova u Zagrebu, Osijeku i Splitu. Više o SSMH možete pročitati ovdje.

Konferencija se održava online u formi ciklusa okruglih stolova i okupit će stručnjake, znanstvenike, donositelje odluka i više od 500 mladih koji će kroz 5 dana ponuditi rješenja aktualnih problema današnjice. Teme ovogodišnje konferencije su doživljaj slobode unutar društva i pojedinca, razvoj identiteta i ideologija u vremenima krize, utjecaj pandemije COVID-19 na svakodnevnicu kroz digitalizaciju društva, udaljavanje od čovjeka te društveni procesi koji su utjecali na društvene podjele u vidu radikalizacije i ekstremizacije. Neki od predviđenih govornika su: dr. sc. Robert Torre, dr. sc. Petar Mitrikeski, psihologica Ella Selak Bagarić, novinar i publicist Matija Štahan.

Događaji u 2020. itekako su utjecali na živote svih nas te se ovom konferencijom mladima nastoji pružiti podrška u usmjeravanju snage i kreativnosti u stvaranju društvenih vrijednosti. Izazovi s kojima se svakodnevno susrećemo sve više ističu važnost osobnih sloboda te zaštitu zdravlja i života najugroženijih. Norme koje su do sada vrijedile u reguliranju odnosa između pojedinca i društva i dalje ostaju na snazi, usprkos tome, pokreti poput Black Lives Matter, prosvjeda u Poljskoj povodom odluke Ustavnog suda o pobačaju te prosvjedi građana protiv mjera koje je od početka pandemije donose nacionalni stožeri civilne zaštite upućuju na nove društvene podjele i rastući radikalizam u društvu.

Svjesni događaja koji su obilježili ovu godinu 8. Tjedan SSMH doprinos je u stvaranju okruženja pogodnog za psihološki, intelektualni, društveni i duhovni aspekt osobe, ali i razvoju ljudske osobe u cijelosti.

Link na prijavni obrazac se nalazi ovdje.

Prijava za sudjelovanje nije obvezna, ali svi prijavljeni sudionici će imati priliku dobivati podsjetnike putem e-maila za događaje na 8. Tjednu Svjetskog saveza mladih.

Više informacija o konferenciji možete pronaći na društvenim mrežama: Facebook i Instagram.

Unesite pojam po kojemu želite pretraživati portal.