mimladi

Korisni savjeti za buduće studente

1. Idi na predavanja
Ukoliko si redovit na predavanjima profesori će te uočiti i biti će ti lakše svladati gradivo nego kada izbjegavaš predavanja.

2. Pitaj za pomoć prije nego bude prekasno
Ukoliko ti neko gradivo nije jasno nemoj se ustručavati pitati profesora, kolegu s fakulteta ili asistente. Oni su tu da ti pomognu i održe konzultacije.

3. Riskiraj 
Moraš naučiti riskirati. Ukoliko nisi spreman za kolokvij ili ispit, bolje izađi jer ćeš vidjeti kako to izgleda na ispitu i manje su šanse da padneš nego na pravom ispitu. Uvijek se cijeni da se pokuša i padne nego da se bježi od odgovornosti.

4. Nauči reći ne
Brojni studenti kada počne fakultet i kada postanu brucoši počnu izlaziti kako bi upoznali nove ljude, a pritom se i zabavili. Uvijek je odlično upoznavati nove ljude i zabavljati se, ali nauči nekada reći ne jer je učenje bitnije od izlazaka.

5. Pronađi svoje mjesto za učenje
Uvijek nastoj pronaći svoje ideano mjesto za učenje u stanu ili u studentskom domu. Probaj se organizirati, sabrati, napraviti plan za svaki predmet i posvetiti mu se i polako ga riješiti.

6. Pazi na svoj budžet
Nikad nemoj pretjerano trošiti, već umjereno.

7. Budi spreman osjećati se prezatrpano
Nećeš imati baš vremena za zabavu i odmaranje ukoliko želiš dati sve ispite. Uvijek je dobro zabaviti se, ali sve umjereno. Kada riješiš neki predmet nagradi se i zabavi.

Unesite pojam po kojemu želite pretraživati portal.