mimladi

Možda se ne bi svi složili, ali Zagreb ljeti intenzivno živi na ulicama i trgovima te umjetničkim scenama. Zagreb je grad urbanih zvukova i ljetnih ritmova, bilo to u  samom središtu grada ili u nedalekim zelenim oazama. Glavno je mjesto održavanja festivala, koncerata, umjetničkih izložbi te projekcija filmova ispod zvjezdanog neba.

Ljeto u Ribnjaku – Matoš u ribičiji (3.7. – 18.8.2020.)Urbana glazba i zabavni program, atraktivna scenografija i foto pointovi za stvaranje nezaboravnih sjećanja, bogata ponuda street fooda i ljetnih pića u ugodnoj atmosferi parka idealno je okruženje za opuštanje i druženje poslije posla pa sve do kasnih večernjih sati. 

Ljeto u Tehničkom (1.6.– 26.8.2020.) – U srcu Zagreba između pruge i Tehničkog muzeja Nikola Tesla, Hala V, skriven je vrt. Od svibnja do rujna, svaki dan, od 17 do 23 sata vrt se pretvara u veliki lounge s DJ-ima, stolom za ping-pong i barom. Istovremeno, Hala V nudi kulturne programe poput izložbi, radionica, predavanja i filmskih projekcija.

FOTO: Pixabay

 

Ljetna pozornica Tuškanac (5.6. – 30.8.2020.) – Od utorka 28. srpnja do četvrtka 30. srpnja Zagreb Film Festival predstavit će tri naslova iz ovogodišnje distribucije u omiljenom zagrebačkom otvorenom kinu – Tuškanac. Moći ćete pogledati islandski film „Mlijeko“, čileanski „Ema“ te belgijski „Bosonogi car“.

Okolo/Around – (20.8.- 30.8.2020) – Projekt posvećen umjetničkom istraživanju Zagreba – OKOLO – malim intervencijama u samo tkivo grada, oživjet će niz javnih gradskih prostora i pretvoriti ih u mjesta gdje se umjetnost spontano dotiče svakodnevice grada.

Ljeto na Štrosu 2020. (12.6. – 1.9.2020.) – Pomno odabran glazbeni program, likovne instalacije uklopljene u prostor, nostalgičan ugođaj otvorenog kina, slikare sa svojim platnima i čašicu izvrsnog vina vežemo uz Ljeto na Strossu koje donosi duh Zagreba i to kakav je bio 30-ih godina 20. stoljeća. U gotovo nestvarno lijepom uređenju posjetitelji svakoga dana mogu uživati u popodnevnim svirkama, večernjim koncertima, izložbama i radovima likovnih umjetnika.

Ljeto u dvorištu – Predivan ugođaj stvorit će Matija Dedić i njegove čarobne ruke na klaviru. Matija Dedić izvodit će djela Zlatana Stipišića Gibonnija, dio programa obuhvatit će i kompozicije Arsena Dedića kao i obrade svjetskih hitova Stinga, Nore Jones, Beatlesa i drugih.

Ukoliko se želite rashladiti,  Zagreb ima nekoliko bazena koji će vam pomoći prebroditi visoke temperature “na betonu”. 

FOTO: Pixabay

 

SRC Šalata – Za vrijeme ljetnih mjeseci posjetitelji Šalate mogu se rashladiti na otvorenom bazenu. Ljetna sezona na Šalati traje od svibnja do početka rujna.

Sportski park Mladost – Posjetitelji mogu birati između zatvorenog prostora i otvorenih bazena. Tokom ljetne sezone kupačima je na raspolaganju besplatno korištenje ležaljki i suncobrana.

Bazenski kompleks Svetice – Kompleks bazena se sastoji od velikog olimpijskog bazena, bazena za rasplivavanje, bazena za obuku neplivača i djecu i wellnessa.

Bazen Jelkovec – sportski kompleks obuhvaća tri bazena, sportsku dvoranu, ugostiteljski objekt, te garderobu. Smješten je na površini većoj od 10 000 m2.

Bazen Iver – Unutar objekta nalazi se bazen, teretana i wellness.

Bazenski kompleks Utrina – Pored velikog olimpijskog bazena, bazena za djecu – za obuku neplivača te bazena za skokove u vodu, bazen Utrine nudi bogate popratne sadržaje: teretanu, dvoranu za vježbanje te wellness centar s bogatom ponudom sadržaja. U sklopu bazena nalazi se i ugostiteljski objekt s ljetnom terasom.

Unesite pojam po kojemu želite pretraživati portal.