mimladi

Kako učiti putem YouTube-a uz ove mlade ljude?

Oni su mladi, znaju što žele od života, ne boje se podijeliti svoje mišljenje sa svijetom i sve to čine preko svojeg YouTube kanala. Da, oni su sve to – praveći videa o učenju i studentskom lifestyle-u dobivaju naklonost mnogih preko ove megapopularne platforme. Sad se sigurno pitate zašto bi netko proveo vrijeme snimajući sebe dok uči i onda to objavio? Odgovor je jednostavan – zato što učenje uvijek može biti iznenađujuće zabavno!U nastavku vam donosimo samo neka imena koja nam to na tjednoj bazi dokazuju.

Ali Abdaal

Ovaj 26-godišnji YouTuber, engleski je liječnik koji je diplomirao medicinu na Cambridge-u te radi kao mladi liječnik u britanskom sustavu javnog zdravstva (NHS). Dok je bio student, snimao je videa o svojem životu kao studentu medicine, dok sada vloga o svojem životu liječnika. Isto tako snima videa o učenju, tech osvrte i svakodnevne videa o svojem pjevanju i  pjevanju pjesama s prijateljima. Dodatno se bavi pisanjem tjednih e-mail newslettera i pisanjem postova na blogu na svojoj web-stranici te vodi mali biznis zvan 6med, koji pomaže studentima s prijavama u medicinsku školu. Dostupan je za kontakt na Instagramu, Twitteru, Facebooku i e-mailu. 

Thomas Frank

Američki YouTuber (28) koji se krije ispod ovog imena, pravi videa namijenjene svima koji žele biti više produktivni – bilo da su u srednjoj školi, koledžu, fakultetu ili stvarnom svijetu. U svoje videa uključuje savjete za brže učenje i ‘razvaljivanje’ ispita, savjete za pobjeđivanje izbjegavanja učenja, savjete za čitanje i strategije za vođenje bilješki. Trenutno uploada 3 ili 4 videa mjesečno. Thomas na svojoj web-stranici College Info Geek , donosi: tjedne podcaste gdje ponekad sam Thomas intervjuira ljude, dok ponekad njegov prijatelj Martin vodi show s njim; mnogo blog-postova starih 10 godina – neke je, naime, napisao dok je još bio student na koledžu (završio je smjer Upravljanje informacijskim sustavima). Thomas se može podičiti da je napisao i knjigu savjeta za učenje koju možete besplatno downloadati na njegovoj stranici: 10 Steps to Earning Awesome Grades (while studying less). Dostupan je na InstagramuTwitteru i dijeli mnoge svoje pustolovine online.

Holly Gabrielle

Holly, 22-godišnja engleska YouTuberica, koja je završila biologiju na Cambridge-u počela je objavljivati na YouTube-u prije nego li je otišla na studij u London iz svojeg rodnog mjesta. Veganka je, voli zdrav način života, svaki dan voli započeti trčanjem, a ples joj je bio jedan od hobija za vrijeme studija. Holly je jednako uspješna poduzetnica kao i studyTuberica, stoga sa svojom sestrom posjeduje liniju odjeće Narna. Objavljuje videa na temu svoje dnevne i večernje rutine, svoje veganske recepte za smoothieje i razna jela te svoj progres u svakodnevnom vježbanju. Možete je pronaći na platformama poput YouTube-a, Instagrama, Facebooka, Twittera i vlastite web-stranice.

Ruby Granger

Ona je toliko veliki fan Harryja Pottera da je ‘posudila’ svoje art prezime od Hermione Granger, jedne od glavnih junakinja serijala o Harryju Potteru. Ruby je 20-godišnja Engleskinja koja već gotovo pet godina s nama dijeli svoje trikove za učenje, lifestyle savjete (veganka je), motivira nas te općenito dijeli odlične savjete svojim YouTube videima. Kao što i sama kaže: »Na kraju dana, sve čemu se nadam jest učiniti učenje malo zabavnijim tako da možeš stići tamo gdje trebaš stići…« Ruby nas poziva da provjerimo i njezine ostale društvene mreže poput Instagrama, gdje daje uvid u svoj svakodnevni život te Goodreadsa gdje dijeli osvrte na knjige. Ova marljiva studentica engleske književnosti na fakultetu Exeter, na svojoj web-stranici Pumpkin Productivity prodaje vlastoručno dizajnirane planere i Kindness Journal koji je nastao u sklopu njezine anti-bullying kampanje. Napisala je i vlastitu e-knjigu Erimentha Parker’s To Do List kasne 2017. godine.

Unesite pojam po kojemu želite pretraživati portal.