mimladi

Nova knjiga serijala Igre gladi stigla na police!

Prije deset godina, zadnja u serijalu Igara gladi, Šojka rugalica je izdana. Trilogija Igre gladi je promijenila književnost za mlade, koju je Sumrak započeo. Iz romantike s elementima fantastike, interes mladih je prešao na distopijsku književnost. Od djevojke koja većinom ovisi o muškarcu s nadnaravnim moćima, glavni lik sad postaje djevojka koja se bori za svoje ciljeve i pokušava srušiti vlast.

Trilogija Igre gladi je također pokrenula novi popularni žanr u književnosti i omogućila knjigama kao što su Različita i Deklaracija široko čitateljstvo. Usput, potaknula je mnoge da pročitaju distopijske klasike kao što su Vrli novi svijet i 1984. Potaknula je i mlade da nauče malo više o politici i drugačijem društvenom poretku.

Suzanne Collins je nakon deset godina odlučila napisati i četvrtu knjigu The Ballad of Songbirds and Snakes, koja nas vodi šezdeset i četiri godine u prošlost. Suzanne ovaj put koristi treće lice kod prepričavanja i u glavnoj ulozi je Coriolanus Snow. Prije nego je postao predsjednik, bio je mladić na završnoj godini akademije. Održavaju se desete Igre gladi, a gledanost je slaba, te ovaj put cilj je povećati popularnost igara. Coriolanus Snow za svoj projekt dobije djevojku iz Okruga 12, te se bori za nagradu kojom će platiti daljnje obrazovanje.

Knjiga je izašla 19. svibnja 2020. Opisat će rane dane Kapitola tijekom Igara gladi, te politiku i kako je Panem došao do politike koju je provodio u svojim zadnjim danima. S ovom knjigom Suzanne želi istražiti ljudsku prirodu i što nam je potrebno za opstanak. Također koristi mnoga tumačenja filozofskih škola.

Izdavačka kuća Scholastic je već postigao svjetski rekord od dva i pol milijuna primjeraka knjige. Također je izašla i audioknjiga, čiji je narator Santino Fontana i traje šesnaest sati. Za sada je knjiga prevedena u dvadeset i osam zemalja. Lionsgate je također najavio i film o kojem se još ne znaju detaljne informacije. 

Unesite pojam po kojemu želite pretraživati portal.