mimladi

Diplomski radovi se bliže!

Iako smo naišli na ponude besplatnih certifikata za tečajeve stranih jezika, crtanja, kuhanja, možda smo zapeli u vlastitim obavezama. Kako ne bismo došli do kraja karantene, a nimalo je ne iskoristili za obaveze koje nas čekaju, slijedi popis kvalitetnih alata za stvaranje ankete ili video prikaza. Uz svaki nalazi se popratna poveznica za upoznavanje i lakše korištenje odabranog alata.

 

Google obrasci
Onaj obrazac kojeg si ili marljivo ispunjavao ili ignorirao od svojih starijih kolega. Vrline koje ga krase vjerojatno i jesu razlog zašto studenti prvo za njime posežu: pristupačan i besplatan. Jednostavan model s upisivanjem opisa, pitanja i ponude odgovora. Jedan od načina kako poboljšati njegovo korištenje je u poveznici.

 

Podio

Ovo je idealna platforma za okupljanje više ljudi oko jednog zadatka. Strukturirana je tako da se mijenja ovisno o radu, što dopušta “brainstorming” i prilagođavanje shodno grupnom napredovanju. U poslovnom žargonu koristi se za neke od sljedećih potreba: “project management” i CRM (customer relationship management system). Više informacija možete dobiti ovdje.


Survey monkey

Prilikom odabira plana za korištenje osim razlike u ponudi, prati je i razlika u cijeni. The Basic plan je besplatan, a ostali su s mjesečnom nadoplatom (od 22 do 99 eura mjesečno). Pomoć pri korištenju prikazana je ovdje. Nije isto što i Survey Club ili Survey Junkie (online platforme za zaradu novca, a ti pišeš diplomski rad!).

 

Lime survey

Još jedan način za prikupljanje podataka anketnog tipa. Mogućnosti su brojne: unos naslova, odabir jezika, opis, poruka prilikom započinjanja ankete i ona za kraj, odabir uzorka, unos URL adrese kojoj šaljemo te postojeći predlošci odgovora ili oni samostalno napisani. Više informacije o ovoj vrsti prikupljanja podataka dostupno je ovdje.


Filmora

Osim što može poslužiti za pripremu rođendanskih iznenađenja ili kao zamjena za držanje govora prijatelju na svadbi, ovaj program prigodan je i za odrađivanje zadataka na fakultetima na kojima se zahtijeva obrada teme video prikazom. Brzi uvod u program dostupan je ovdje

Sad stisni zube i sretno!

Unesite pojam po kojemu želite pretraživati portal.