mimladi

Najava: projekt BRATOLJUB

Za projekt BRATOLJUB imamo samo birane riječi!

Projekt BRATOLJUB rezlutat je dvodnevne radionice koja je okupila 30tak vizualnih umjetnika, koji su imali priliku kreirati prvu inačicu ilustriranog “Rječnika stranih riječi”. 30 autora predstavlja 30 slova abecede kroz koju su popisane strane riječi autora Bratoljuba Klaića, po kojem je i sam projekt dobio ime.

Vlastitom tehnikom i stilom, autori sukreiraju jedinstveni Riječnik stranih riječi koji ilustrira prostor između pravog značenja strane riječi i slobodnog tumačenja tih istih riječi u svakodnevnoj komunikaciji.

Kroz igru riječima i slobodnom interpretacijom stranih riječi, kreirana je serija radova, koje ovom prilikom premijerno imate priliku vidjeti u formi izložbe. Različite umjetničke perspektive, ali i pozadine iz kojih sudionici dolaze, dodatno naglašavaju vrijednosti suradnje, tolerancije i multikulturalnosti koje ovim samoiniciranim projektom promiče konceptualna umjetnica Klara Simunovic, autorica koncepta.

Izložba u Zagrebu će se održati 5. lipnja u 20,00 sati, Galerija Modulor u Centru za kulturu Trešnjevka.

Projekt je okupio brojne umjetnike iz Hrvatske i regije koji svojim različitim stilovima, porijeklom i kulturnim usmjerenjem dodatno pridonose raznolikosti umjetničkog izričaja:
Muhamed Baručija (Sarajevo, BIH)
Lunar
Sanja Stojkovic
Karaga Ivan
AHRO visual
Mislav Lešić
Smelly Feet Guy
Nikica Jurković
Kopito Zla
Filip Pilj
Milica Grujičić – Kewa (Novi Sad, Srbija)
Klasja Habjan
Mario Pivarov Matokovic
Hana Tintor
MANE MEI.
KLARXY
Karla Čurčinski
Petra Šabić
Alek Leaf (Beograd, Srbija)
Nikolina Žabčić
Mateja Jurčević
Miro Modul Petković

BRATOLJUB ima i međunarodnu komponentu te će nakon premijere zagrebačkoj publici biti predstavljen i izložbom u Beogradu, u Uličnoj galeriji 08. studenog 2019.

Finalni cilj projekta je revival nove edicije A3 FORMAT magazina, čiji će pokretač, nezavisni novosadski dizajner i fotograf Filip Bojović biti zadužen za art direction projekta.

Na otvorenju izložbe Pivovara Medvedgrad osigurala je pivsko osvježenje za sve posjetitelje a DJ Stank Off zadužen je za playlistu. Podružite se i neka riječi poteku!

Unesite pojam po kojemu želite pretraživati portal.