mimladi

Glasajte i odlučite tko je najbolji mladi poduzetnik u 2022. godini! – 10. Tjedan Svjetskog saveza mladih Hrvatska

Ovogodišnji 10. Tjedan Svjetskog saveza mladih Hrvatska nosi naziv “Vrijednosti u vremenu promjena” te se održava u Zagrebu od 7. do 11. studenog 2022.

Ove godine se sve aktivnosti odvijaju uživo na raznim lokacijama, a sama završnica rezervirana je za već tradicionalnu Donatorsku večer koja će se održati u HOCUS POCUS CAFFE (Šubićeva 1). 

Već treću godinu zaredom na Donatorskoj večeri proglašavamo najboljeg mladog poduzetnika za tu godinu. To je mlada osoba koja se upustila u poduzetničke vode i istovremeno njegovala vrijednosti poput dostojanstva i ljudskih prava, promičući proaktivnost i zalažući se za boljitak današnjeg društva. To ne zvuči nimalo lako, ali takvi izvanredni ljudi su itekako među nama!

Zato nam sada treba vaša pomoć jer VI odlučujete tko osvaja titulu najboljeg mladog poduzetnika 2022.!

Upute su jednostavne: pročitajte kratke poduzetničke priče nominiranih poduzetnika i do petka 11. 11. 2022. do 12 h poklonite svoj glas jednome od njih preko sljedeće poveznice.

A ovo su ovogodišnji nominirani poduzetnici:

1. Zrinka Štetić Grubišić (27) je još za vrijeme studentskih dana, sa svojim dvjema kolegicama Anom Žulec i Mariom Paluh, pokrenula psihološku platformu ZAMisli. Kroz platformu nastoje približiti psihologiju svakom čovjeku, a Zrinka se prošle godine odlučila upustiti u avanturu privatnog posla te je otvorila obrt pod imenom ZAMisli. Kao magistra psihologije te psihoterapeut pod supervizijom nastoji pomoći svakoj osobi da pronađe put do ostvarenja svojih potencijala. Također, certificirani je grupni i individualni coach te NLP master. Od ove jeseni krenule su i psihološke večeri Wine&Mind, koje su nastale u želji da pruži kvalitetan sadržaj u opuštenoj atmosferi. To je spoj učenja i uživanja. Misija je obrta kroz individualni i grupni pristup kreirati sigurno okruženje za izražavanje misli i ideja te pružiti podršku i resurse za njihovo ostvarenje.

2. Anto Širić (25) i Ivan Josipović (26) poduzetnički su dvojac koji stoji iza tvrke sportreact d.o.o. Poduzetnička priča ovog dvojca započela je kada je Antu, inače reprezentativca u kickboxingu i Viceprvaka svijeta u superteškoj kategoriji te sportaša prve kategorije, trener upitao može li napraviti uređaj koji bi im pomogao razvijati reakcije. Prvi prototipi poslužili su kao završni i diplomski rad, nakon čega se Anti pridružio Ivan koji ga je uveo u svijet start-upa. Potom su Ivan i Anto osnovali tvrku sportreact d.o.o. te osvojili lokalna startup natjecanja: Startup Factory Zagreb, Idea Knockout, Algebra Lab, a svoj su proizvod predstavili i na najvećem sajmu potrošačke elektronike (CES) početkom prošle godine u Las Vegasu. Nakon mnogo uloženog truda i rada njihovu su poslovnu ideju i viziju prepoznali i investitori pa je tako u razvoj njihove tvrtke uložila grupa Američkih investitora. Dečki trenutno rade na finalnoj verziji njihovog proizvoda koji će se početkom sljedeće godine naći pred vratima prvih kupaca. Anto i Ivan gorljivi su zaljubljenici u svoj posao, a posebna je ljepota to što sportreact spaja dvije strasti – sport i inženjerstvo!

Na sljedećim poveznicama saznajte više o samom 10. Tjednu SSMH: Vrijednosti u vremenu promjena i Donatorskoj večeri SSMH.

Glasajte, pridružite nam se na Donatorskoj večeri i saznajte tko je najbolji mladi poduzetnik 2022. godine. 

Veselimo Vam se!

Unesite pojam po kojemu želite pretraživati portal.