mimladi

Novi ciklus edukacije „Lanterna: knjiga mrak rastjeruje“

Obavještavamo Vas da je Svjetski savez mladih Hrvatska (SSMH) otvorio prijave za novi ciklus književno-edukativne radionice za mlade „Lanterna: knjiga mrak rastjeruje“, koji će biti proveden uživo u Zagrebu te na daljinu od 28. ožujka do 30. svibnja.

„Lanterna: knjiga mrak rastjeruje“ besplatna je kulturno-edukativna edukacija namijenjena mladima od 18 do 30 godina. Edukacija će se provoditi u tri termina, od kojih jedan uživo u Zagrebu te dva na daljinu. Prijave su otvorene do nedjelje 20. ožujka 2022. te je za sudjelovanje na edukaciji potrebno ispuniti prijavnicu na poveznici.

Kroz sedam moderiranih susreta mladi će, uz educirane članove Svjetskog saveza mladih, prolaziti kroz teme ljudskog dostojanstva, autentičnosti i identiteta, slobode, međuljudskih odnosa, univerzalne ljepote i kulture. Čitajući hrvatske tekstove, ulazi se u dubinu svake teme – najprije na osobnoj razini kroz susret s tekstovima, a zatim vlastite misli, spoznaje, ideje i razmišljanja dovode do argumentirane rasprave s ciljem osobnog rasta i razvoja u kritičkom promišljanju te produbljivanja osobnog iskustva dostojanstva.

Cilj edukacije je osvijestiti mlade ljude o važnosti kulture te ljepoti i jedinstvenosti hrvatskih književnih tekstova, a naglasak se stavlja na osvješćivanje i educiranje mladih o temeljnim ljudskim vrijednostima. Ovaj projekt dopušta mladoj osobi postati i ostati oduševljena ljepotom i istinom što ih pisana riječ razotkriva.


O organizatoru

Organizator je udruga Svjetski savez mladih Hrvatska. SSMH je podružnica međunarodne organizacije World Youth Alliance, koja u svijetu okuplja preko milijun članova, a u Hrvatskoj broji više od 200 članova koji djeluju u Zagrebu, Osijeku i Splitu. Više o SSMH-u možete pročitati na poveznici.

SSMH je zajednica mladih prijatelja od 18 do 30 godina koji se trude živjeti iskustvo ljudskog dostojanstva te to iskustvo donijeti društvu kroz aktivnu zauzetost za dobro druge osobe. SSMH želi stvoriti poticajno okruženje za cjeloviti razvoj ljudske osobe i stvarati sadržaje koji će omogućiti formaciju mladih u intelektualnom, psihološkom, društvenom i duhovnom aspektu te ih osposobiti za preuzimanje odgovornosti za dobro zajednice i izgradnju civilizacije u skladu s temeljnim ljudskim vrijednostima.

U središtu djelovanja je promicanje i zaštita ljudskih prava temeljenih na neotuđivom ljudskom dostojanstvu putem brojnih edukativnih i kulturnih projekata te zagovaračkih aktivnosti na području Zagreba, Osijeka i Splita.

Više informacija o edukaciji možete pronaći na društvenim mrežama: Facebook i Instagram. Za sva dodatna pitanja možete nam se obratiti putem društvenih mreža ili poslati upit na e-poštu croatia@wya.net.

Molimo Vas da navedene informacije podijelite široj javnosti sredstvima javnog informiranja kako bi mladi saznali više informacija o ovome projektu. Informacije o edukaciji te prigodni vizual nalaze se u prilogu.

Hvala Vam što zajedno s nama izgrađujete društvo u kojem se prepoznaje važnost ljudskoga dostojanstva, ali i kulture koja pospješuje cjeloviti ljudski razvoj. Za sve ostale informacije, stojimo Vam na raspolaganju!

Unesite pojam po kojemu želite pretraživati portal.