mimladi

Speaking Brazilian Language School – online platforma za učenje portugalskog jezika

Svim ljubiteljima portugalskog jezika i onima koji će to tek postati, Speaking Brazilian Language School odlična je online platforma s kojom mogu učiti portugalski jezik iz udobnosti svog doma. Kreatorica ove online škole profesorica je portugalskog jezika, Virginia Langhammer, Brazilka koja sa svojom obitelji živi u New Yorku. Danas je ova online škola pomogla stotinama ljudi da nauče portugalski jezik ili ga usavrše ako su već imali neko predznanje. Portugalski koji se uči isključivo je onaj koji se priča u Brazilu, zbog toga i naziv – Brazilian – kako ne bi došlo do zabune za one koji žele učiti europski portugalski.

Koje tečajeve nudi Speaking Brazilian Language School?

Ako ste odlučili učiti portugalski jezik putem ove platforme, jednom kad izradite svoj korisnički profil, možete birati između tečajeva koji se plaćaju i onih koji su potpuno besplatni. U besplatne tečajeve spada Mini-tečaj brazilskog portugalskog izgovora ( na eng. Mini-Course in Brazilian Portuguese Pronunciation). Tečaj traje ukupno sedam dana gdje polaznici imaju priliku vježbati i naučiti pravilno izgovarati riječi na portugalskom jeziku. Drugi besplatni tečaj je Izazov od 30 dana ( na eng. 30-Day Challange) koji nudi intenzivno učenje portugalskog jezika tijekom trideset dana, kako bi učenici usvojili naviku učenja svaki dan. Tečaj sadrži sva najvažnija glagolska vremena i puno korisnog vokabulara.

Prije nego izaberete koji tečaj želite, preporuka je ispuniti tzv. Placement Test koji će vam pokazati koja ste razina portugalskog jezika. Tečajevi koji se plaćaju su sljedeći: Osnovni tečaj za početnike (na eng. The Essential Course for Beginners) koji polaznicima pruža jako dobre temelje. Radionica za pred – srednju razinu ( na eng. Pre-Intermediate Workshop) je tečaj namijenjen onima koji se nalaze između početničke razine i one naprednije te se još ne snalaze u pričanju portugalskog jezika. Gramatika u razgovoru (na eng. Grammar in Conversation Workshop) treći je tečaj namijenjen za učenike srednje razine gdje je veći naglasak na gramatici samog jezika, a sličan njemu je Konjugacija glagola ( na eng. Verb Conjugation Crash Course) gdje polaznici uče o najvažnijim glagolskim vremenima.

Speaking Brazilian Akademija

Svi ovi tečajevi su vremenski ograničeni, većinom traju do tri mjeseca i jednom kad ih platite, imate neograničeni pristup tečaju i materijalima s kojima je profesorica uvelike velikodušna. Međutim, postoji još jedan tečaj koji je za najnaprednije učenike, a to je Speaking Brazilian Akademija ( na eng. Speaking Brazilian Academy) koji funkcionira tako da se plaća mjesečna članarina. Učenici svaki mjesec dobivaju neku novu temu bilo da se radi o gramatici ili o vokabularu i još više proširuju svoje znanje. Pošto sam i sama dio Speaking Brazilian Akademije, mogu garantirati da se zaista može puno toga naučiti, ne samo o gore navedenom, već i o kulturi, književnosti i svim ostalim temama kojih se možete sjetiti, a spadaju u područje jezika.

Također, vrlo važna informacija za one zainteresirane je da svaki navedeni tečaj polaznicima jednom tjedno nudi uživo predavanje sa svojom profesoricom (postoji tim profesorica koje rade s Virginiom, vidi na poveznici) putem Zooma, kao i to da jednom mjesečno, bez obzira u kojoj ste grupi, imate jedno predavanje s Virginiom kao svojevrsni Q&A. Osim grupnih tečajeva, Speaking Brazilian Language School  nudi i privatne satove jedan na jedan ako imate određene ciljeve zbog kojih želite naučiti ovaj jezik.

Popis svih tečajeva kao i njihove cijene možete vidjeti ovdje.

Kanal na Youtube-u

Ako ste provjerili cijene tečajeva i ostali razočarani jer si možda financijski ne možete priuštiti učiti portugalski na ovaj način, ne očajavajte jer Speaking Brazilian Language School ima i svoj Youtube kanal toliko bogat sadržajem da je sam po sebi dovoljan za učenje ovog jezika što možete provjeriti i sami na sljedećoj poveznici.

Novi video izlazi svake srijede, ima titlove na portugalskom i engleskom jeziku, a profesorica Virginia se pobrinula i za one koji upravo preko njenog kanala žele aktivno učiti portugalski. Unutar škole osnovala je i Speaking Brazilian Youtube Club gdje su videi organizirani točno onako kako bi ih se trebalo učiti. Također, svaki prvi četvrtak u mjesecu Virginia ima besplatni Q&A sa svojim pratiteljima na Youtube kanalu.

Speaking Brazilian Language School ima i svoju Facebook grupu kojoj se možete pridružiti i naći si partnera za pričanje samog jezika, a ako volite čitati na portugalskom to možete putem bloga ili ako ste više tip koji voli šetnje sa slušalicama u ušima, preporučujem slušanje podcasta kojeg Virginia ima na Apple-u i na Spotify-u.

Upisi u tijeku

Ako ste zainteresirani, sljedeći tečajevi počinju u veljači, a upisi su otvoreni od 15. do 22. siječnja. Ponekad možete naići i na popuste. Virginia je najavila i neke nove tečajeve u budućnosti još jednom potvrđujući kako Speaking Brazilian Language School nudi pregršt mogućnosti za ljubitelje ovog nadasve predivnog i melodičnog jezika.

                                                                                                                  

Unesite pojam po kojemu želite pretraživati portal.