mimladi

Drugačija novogodišnja odluka

Zanemarimo apsolutno sve i u popis odluka stavimo ono što iz dubine duše želimo

Nova godina se bliži, što znači da se ubrzano dogovaraju zadnje ideje za proslavu. No osim odjeće, nakita i šminke u podsvijesti nam „vrišti“ novi početak. Nova godina je osim predivnog vatrometa i datum od kojeg postajemo bolje verzije sebe. Više ćemo učiti, raditi, trčati, kuhati, vježbati… ah, lista je dugačka.

Nema više doomscrollinga. Ovo je zadnja cigareta. Manje kave, više vježbanja. Čitanje knjiga, a ne Twittera. Rokovnik nam se odjednom puni novim odlukama, odlukama koje bi prije nekoliko mjeseci bile smiješne. Odluke koje bi bile teški sarkazam s najdražom frendicom na kavi. Znamo… taj plan za teretanu, odricanje od slatkog, kave i cigareta trajat će mjesec dana. I onda, u tom savršenom planu, počinjemo malo varati, kasnije malo više, a onda se do ljeta više ni ne sjećamo kakvo smo si obećanje dali. I onda opet sve u krug…

Zašto smo tako jaki na riječima, a slabi u djelima? Zašto je potreban novi kalendar i poklapanje kazaljki da se poboljšamo?

Nova godina sinonim za odgađanje?

Možda nam Nova godina služi kao odgađanje ili psihička priprema za težak zadatak. Težak zadatak jer nije lako postati 100 % produktivan, pozitivan, nasmijan i konstantno presretan. Život nije bajka, itekako godina dugo traje, itekako se dogode stvari koje nismo htjeli, koje nismo mogli ni zamisliti, a kamoli staviti u rokovnik. Nove su odluke možda stvarno potrebne nakon propale ljubavi, lažnih prijateljstava, razočarenja, trauma i teških trenutaka. No, hajdemo ove godine napraviti malo drugačiji plan. Hajdemo stvoriti novu osobu jer nam je možda stvarno potrebna. Ali, nova osoba koja će imati više strpljenja, više pažnje za sebe! Osoba koja neće biti tako stroga prema samoj sebi. Osoba koja se neće opterećivati s glupostima. Osoba koja će biti iskrena prema sebi i koja će slušati samo sebe. Stavimo svoje emocije na prvo mjesto! To je odluka koju napokon moramo shvatiti ozbiljno.

Jedina odluka koja vam je potrebna u 2022.

Prošli smo već dosta Novih godina koje su bile sjajne ili malo manje sjajne, ali znamo da na kraju dana ostajemo sami sa sobom. Jedina osoba u koju se možemo potpuno pouzdati smo upravo mi sami. Nitko ne razumije što nam je na srcu i duši, što nas muči, što se s nama stvarno događa.

Stoga bismo nakon svih tih godina trebali napraviti plan da napokon uzmemo u obzir onu osobu koja stvarno postoji iza tog ekrana, onu osobu koja skida masku kada dođe s predavanja/posla. Uzeti u obzir tu sakrivenu osobu koja ne bi trebala biti sakrivena i upravo prema njoj napraviti plan. Naglasimo da neke stvari ne možemo previdjeti i da se ne smijemo gristi jer sve, ama baš sve što nam se događa, upravo je dizajnirano za nas da postanemo bolje osobe. Vrijeme kada najviše patimo vrijeme je kada najviše učimo. Život nije med i mlijeko, nekoliko puta ćemo biti nokautirani. Ali, to nije važno. Važno je samo ustati nakon svakog pada.

Maknimo iz svog života lažne osobe koje crpe energiju ili da se bolje izrazim, kradu sreću. Zanemarimo društveni pritisak i sve gluposti koje nam prodaju na društvenim mrežama. Zanemarimo apsolutno sve i u popis odluka stavimo ono što iz dubine duše želimo. Ono što želimo svim srcem bit će dostupno jer će plan biti realan jer je želja istinski naša. Želim da u Novoj godini slušate samo sebe i da sami sebi sa svim emocijama budete na prvom mjestu.

Unesite pojam po kojemu želite pretraživati portal.