mimladi

Ususret blagdanima, nema bolje opcije nego se udobno smjestiti i pogledati dobar božićni film. Već svima dobro poznati Sam u kući na prvom je mjestu svake liste blagdanskih filmova. Ako ste ga se kojim slučajem zasitili, donosimo vam popis nekih manje poznatih, ali isto tako prekrasnih filmova koji će vam ugrijati srce, razveseliti maštu i podignuti blagdansku atmosferu.

The Christmas Chronicles  (1. i 2. dio)

Svi volimo unijeti malo čarolije u dom, a ovaj film će učiniti upravo to. Netflixova božićna poslastica najbolji je način za okupiti obitelj oko TV-a. Radnja prati dvoje djece, Kate i Teddyja, koji su uočili Djeda Božićnjaka na svome dimnjaku i uskočili u njegove saonice. Igrom slučaja svi su se božićni pokloni izgubili. Sada je na djeci red da, zajedno s Djedicom, spase Božić i prije jutra pronađu sve darove. Drugi se dio odvija dvije godine kasnije, kada djeca pomalo odrasla, na ljetovanju s obitelji, ponovo zažele božićnu avanturu. Njihova želja postane realnost kada se zabunom nađu na Sjevernom polu.

The Princess Switch (tri dijela)

Jedna od najdražih tinejdžerskih glumica, Vanessa Hudgens, briljira u svakom dijelu ovoga filma. Kada slastičarka iz Chicaga slučajno sretne prinčevu zaručnicu prilikom blagdana, one uviđaju da nevjerojatno sliče. Tada kreće priča koja im potpuno mijenja planove. One svoju sličnost koriste kako bi se zamijenile i vodile živote koje nisu imale prilike do sada živjeti. Moderna verzija Kraljevića i prosjaka, pomiješana s dozom kraljevske elegancije i božićnog duha, svakim će novim dijelom donijeti pregršt zabave i blagdanskog ugođaja.

Film, kao i prethodni, možete pogledati na Netflixu.

4 Božića i vjenčanje

Ne toliko komercijaliziran film, ali svakako zaslužuje biti na listi preporuka. Alternativa slavnom ‘Četiri vjenčanja i sprovod’, ovaj film govori o predivnoj ljubavnoj priči dvoje ljudi koje je sudbina jednostavno željela spojiti svake godine na isti dan – Božić. Chloe prvi puta organizira Božićni sajam, a tamo upoznaje Evana, kojeg nakon blagdana ne sreće više sve do sljedeće godine zbog njegova posla. Kako se radnja svake godine ponavlja na isti način ,gledateljima ostavlja dozu napetosti i neizvjesnosti prilikom svakog Božića kojeg dočekuju glavni likovi, a ostavljamo vam mogućnost da sami saznate što im Božić sprema i upustite se u pravu Božićnu poslasticu koji donosi ovaj film.

Duh Božića

Tradicionalna i najpoznatija božićna priča među ljudima je Christmas Carol, a kada ta priča dobije modernu verziju, možda ju je i lakše shvatiti. Sloan Spencer je uspješna publicistica, koja zbog karijere i posla stavlja obitelj, prijatelje i vezu na zadnje mjesto. Kada se njezina klijentica uguši prilikom ispijanja martinija, njezin duh posjećuje Sloane tri puta kako bi joj pokazao vrijednosti života. Upravo u vrijeme blagdana ovaj film dolazi kao lekcija svima nama koji živimo ubrzanim životom, ne razmišljajući o pravim vrijednostima. Ponekad nam je potreban alarm koji će nas probuditi i smiriti u tome svijetu, pa makar on bio u priči božićnog duha.

Jingle Jangle

Ima li što bolje od dobre glazbe i Božića? Božićni mjuzikl! Nešto moderniji i neuobičajeni blagdanski film. On donosi priču o proizvođaču igračaka koji dobiva posljednju komponentu svoga izuma koji će promijeniti živote njegove obitelji. Kada imaginarni svijet oživi, počinje prava avantura u kojoj se pronađu glavni likovi, a gledateljima pružaju odlazak u svijet prepun mašte, zabave i dobre glazbe.

Unesite pojam po kojemu želite pretraživati portal.