mimladi

Filmske preporuke: Red Notice

Dugoočekivani film Red Notice napokon je došao na Netflix 12.11., i to s impresivnom glumačkom postavom koju predvode Dwayne Johnson, Ryan Reynolds i Gal Gadot, a pod redateljskom palicom Rawsona Marshalla Thurbera. Film je postavio visoka očekivanja samom informacijom da je za budžet imao čak 200 milijuna dolara, što ga čini najskupljim Netflixovim projektom. No, je li film ispunio očekivanja?

Radnja

Radnja sama po sebi ne predstavlja ništa novo i neviđeno, čak povremeno podsjeća na filmove o Indiani Jonesu, kao i na svaki film Dwaynea Johnsona. Na početku imamo kriminalca Bootha (Reynolds) i agenta FBI-ja Hartleyja (Johnson) u igri mačke i miša, koja loše završava za agenta Hartleyja. Dalje nas radnja vodi u njegov lov na Bootha, a negdje u svemu tome dolazi i tajnovita The Bishop (Gadot) koja ostavlja dojam većeg od dvaju zala te se Hartley odlučuje udružiti s onim manjim zlom, Boothom, i očistiti svoje ime koje je The Bishop uspjela okaljati. I to se sve događa samo u prvoj polovici filma, a film traje gotovo sat vremena i 50 minuta, što znači da gledatelje očekuju razni preokreti, zavrzlame, smicalice i ostali pokušaji zadržavanja pažnje. Pozitivna stvar je da u tome i uspijeva.

Zadovoljava li budžet?

S obzirom na silan novac utrošen u stvaranje filma (od toga je oko trećine novca  otišlo na plaće triju zvijezda), gledatelj dobiva ono što je i očekivao – skupe automobile, egzotične lokacije, skupocjene nakit i odjeću, raskošne zabave. Ali, isto tako se moglo potrošiti i daleko manje novca za podjednak dojam. Gadot u filmu pokazuje napredak u glumačkoj izvedbi, te se vidi da se glumici lik iznimno svidio i da se potpuno uživjela u ulogu. Reynolds je Deadpool bez kostima, iako to nije ništa loše.

Johnson je uobičajeno dobar, bez obzira na to što mu se svaka uloga čini ista. A tu su i prašume koje su također standardni inventar njegovih filmova. Kemija između njih troje postaje kvalitetna otprilike zadnjih pola sata filma te ostavljaju dojam kao da su se tek tada pronašli. Akcijske scene su jako zabavne, osobito vizualno. Što se tiče preokreta u radnji, većina ih funkcionira, dok bi neki pred kraj filma mogli narušiti cjelokupni dojam.

Zaključak

Sve u svemu, film je odličan za ugodnu večer pred televizorom s glavnim glumcima koji imaju veliki potencijal za kreiranje fantastičnog trija u slučaju nastavaka. Ali, ipak su glavne zvijezde lokacije te se samo zbog njih isplati pogledati film. Iako nije u pitanju remek-djelo, film ne bi trebao nikome biti dosadan. Dapače, ugodno biste se iznenadili.

Savjet: nemojte gledati trailer.

Ocjena: 3.5/5.

Izvori:

Netflix – netflix.com, Screen Rant – https://screenrant.com/red-notice-movie-budget-cost-netflix-most-expensive/

Autor: Ana Peran

Unesite pojam po kojemu želite pretraživati portal.