mimladi

Otvorene prijave za novi ciklus književno-edukativne radionice ‘Lanterna – knjiga mrak rastjeruje’

Svjetski savez mladih Hrvatska (SSMH) otvorio je prijave za novi ciklus književno-edukativne radionice „Lanterna: knjiga mrak rastjeruje“ za mlade na području Splitsko-dalmatinske županije. SSMH je podružnica međunarodne organizacije mladih World Youth Alliance, koja u svijetu okuplja preko milijun članova, a u Hrvatskoj ima više od 200 članova u Zagrebu, Osijeku i Splitu. Više o SSMH-u možete pročitati na njihovoj mrežnoj stranici.

„Lanterna: knjiga mrak rastjeruje“ besplatna je edukacija namijenjena mladima od 18 do 30 godina koja se prvi put održava na području Splitsko-dalmatinske županije. Edukacija će se zbog poštivanja epidemioloških mjera provoditi na daljinu, a provodit će je članovi Svjetskog saveza mladih iz podružnice u Splitu.

Prijave su otvorene do petka 19. studenoga 2021. te je za sudjelovanje na edukaciji potrebno ispuniti prijavnicu na poveznici. S obzirom na to da će se edukacija provoditi na daljinu, prijaviti se mogu i mlade osobe iz drugih krajeva Hrvatske, no napominjemo da će prednost u prijavama imati mladi s područja Splitsko-dalmatinske županije.

Tijekom šest književno-edukativnih radionica mladi će se susretati s hrvatskim književnicima, među kojima su i Siniša Glavašević, Ivan Golub, Ivo Andrić, Ivana Šojat, Silvije Strahimir Kranjčević i drugi, te njihovim literarnim postignućima. Mladi će tako imati priliku u grupama raspravljati o idejama kao što su ljudsko dostojanstvo, sloboda, univerzalna ljepota i kultura.

Rasprave će moderirati educirani članovi Svjetskog saveza mladih, a ograničen broj sudionika omogućit će rast u argumentiranoj raspravi, kritičkom promišljanju o svijetu i idejama te produbljivanju osobnog iskustva dostojanstva.

Cilj je „Lanterne“ osvijestiti mlade o važnosti kulture te ljepoti hrvatskih književnih tekstova koji potiču osobni razvoj te ih educiraju o temeljnim ljudskim vrijednostima. Ovaj projekt dopušta mladoj osobi da (p)ostane oduševljena ljepotom i istinom što nam ih pisana riječ razotkriva.

Neizvjesnu čar sadrži razlaganje vlastitih misli i spoznaja dobivenih na putu čitanja drugima. Jedina nuspojava kritičkog promišljanja o tekstovima je metastazirana egzegeza koju preventivno liječimo kvalitetno moderiranim raspravama u trajanju od dva sata.

Više informacija o navedenoj edukaciji možete pronaći na društvenim mrežama: Facebook InstagramLinkedIn

Unesite pojam po kojemu želite pretraživati portal.