mimladi

Ono što možeš učiniti danas, ne ostavljaj za sutra

Koliko ste puta odlučili pospremiti čisto rublje prije spavanja ili pročitali još jedno poglavlje literature za ispit? I koliko ste se dobro i bolje osjećali jutro nakon. Iako zaista sve kreće od malih navika, često zaboravimo na velike stvari – upravo one koje možemo učiniti danas, ne ostavljajući ih za sutra. Takav način djelovanja znači biti discipliniran, organiziran ili jednostavno manje opterećen poslom sutradan, no duboko u temeljima ovakvog djelovanja leži ljudska težnja k boljoj budućnosti, kako za pojedinca, tako i za društvo.

Jeste li ikad zastali nad odlukama koje se donose i njihovim posljedicama, kulturom koja se uživa i čuva ili pred društvenim i civilizacijskim pomacima te se pitali: “Hoće li ono što živimo danas donijeti bolje sutra?”  Možemo li promišljanjem i zajedničkom raspravom o izazovima koji su danas ispred nas biti dionicima proaktivnog društva? 

Danas za sutra

Na tragu stare fraze i uviđanjem njezinih konkretnih plodova u svakodnevnici, možemo zamijetiti važnost promišljanja i djelovanja upravo sada, a ne u budućnosti. I to je puno više od od samoga promišljanja, to je darivanje svojega vremena, svojih sposobnosti i talenata. To je ulaganje u društvo i čovječnost, temeljeno na objektivnim vrijednostima koje treba čuvati. 

Carpe diem 

Svjetski savez mladih Hrvatska daje upravo danas za sutra. Koristi ovo vrijeme da neko drugo bude ljepše. I baš zato i za to, organizira konferencijski tjedan čije su teme, pitanja, izazovi i gosti okupljeni u misiji ulaganja pod nazivom: “Danas za sutra”.  

Fraze nisu preživjele jer ih je čovjek izgovarao, nego jer se uvijek pokazalo da govore istinu. Iskoristite dan, i tjedan, pridružite nam se na Devetom tjednu Svjetskog saveza mladih Hrvatska: “Danas za sutra” od 25. do 29. listopada 2021. godine. 

Raspored, predavače i čitav program koji vas čeka možete pogledati ovdje, a vaše prijave čekamo na prijavnom obrascu.

Unesite pojam po kojemu želite pretraživati portal.