mimladi

Nije sve tako crno – mladi u Hrvatskoj zadovoljni su vlastitim životom

Danas, na Međunarodni dan mladih, cijeli dan čitamo alarmantne naslove o mladima u Hrvatskoj koji su već standardno negativni i depresivni. 

Međutim, Svjetski savez mladih Hrvatska u suradnji s Filozofskim fakultetom Osijek proveo je istraživanje krajem prošle godine na uzorku od 1.138 mladih osoba u dobi od 15 do 30 godina. Iako smo već navikli gledati poražavajuću statistiku u medijima, rezultati ovog istraživanja pokazali su kako u Hrvatskoj ipak nije sve tako crno

Mladi u Hrvatskoj ocijenili su opće zadovoljstvo svojim životom s visokih 7.24 od mogućnih 10. Najmanje zadovoljne osobe bile su nezaposlene (5.86), a najzadovoljnije zaposlene (7.75) i studenti zaposleni na puno radno vrijeme (7.85). 

U nastavku možete vidjeti kako su mladi ocijenili pojedine segmente svog života u Hrvatskoj:

Foto: SSMH

Problemi s kojima se mladi bore ne smiju se zanemarivati, ali ne treba situaciju prikazivati gorom nego što je, dodatno potičući negativnu atmosferu za razvoj mladih ljudi. 

Mladi su budućnost Hrvatske i svijeta, a ulažući u njih, ulažemo u budućnost. Stoga, ohrabrimo naše mlade i potaknimo ih da postanu aktivni članovi društva koji preuzimaju svoj život u svoje ruke.

Dragi mladi, iskoristite svoja znanja i talente. Učinite svijet oko sebe ljepšim i boljim za svakog stanovnika ove zemlje, ali i svijeta, jer vi to možete!

Unesite pojam po kojemu želite pretraživati portal.