mimladi

Kako dobro iskoristiti ljeto za osobni razvoj?

Ljeto je stiglo. Da, znam da je to činjenica koju ne trebam dodatno naglašavati jer je spoznajemo čim promilimo na ulicu, ali ono što želim reći jest da je došlo vrijeme kada se konačno možemo posvetiti sebi jer, naravno, za to postoji dovoljno vremena. No, što učiniti sa svim tim novonastalim vremenom? Mi s portala mimladi.hr preporučujemo da još jednom zavirite u online svijet i pronađete tečaj po svojoj mjeri!

1. Google online tečajevi

Google Digitalna garaža nudi niz besplatnih sadržaja za učenje koji su nastali kako bi korisniku pomogli unaprijediti poslovanje ili pokrenuti karijeru. Učenje je moguće odabirom pojedinog modula ili, ako vam je draže, odmah možete upisati cijeli tečaj.

Google filtar predlaže 16 tečajeva koje možete završiti i za njih dobiti zasluženi certifikat. Pored naziva tečajeva nalaze se filtri s kategorijama (digitalni marketing, razvoj karijere, podaci i tehnologija), duljinom tečaja (manje od dva sata, od dva do deset sati, od 11 do 20 sati, više od 20 sati), certifikatom (besplatan certifikat, certifikat uz plaćanje), težinom tečaja (početni, srednji, napredni) i davateljem usluga tečaja (Google, Sveučilište u Helsinkiju).

Neki od popularnih tečajeva su sljedeći:  Osnove digitalnog marketinga (uključuje certifikat), Pokrenite online poslovanje, Pobrinite se da vas korisnici pronađu online, Promovirajte tvrtku putem online oglašavanja, Proširite poslovanje na druge zemlje, Povežite se s korisnicima putem mobilnih uređaja, Promovirajte tvrtku pomoću sadržaja, Steknite uvid u korisničke potrebe i online ponašanje, Izgradite samopouzdanje pomoću samopromocije, Pronađite svoj sljedeći posao i mnogi drugi.

2. Ljetni kamp za djecu i mlade u Goethe-Institutu Kroatien

U ljetnom kampu Goethe-Instituta Kroatien nastava je prije svega komunikativna i interaktivna, a jezik se aktivno uči. Nastava je raznolika i prilagođena svim dobnim skupinama, a učenje se odvija kroz primjenu svih metoda učenja (učenje kroz igru, uvježbavanje dijaloga, rad na projektima). Ovisno o dobnoj skupini, program će se odvijati i izvan prostorija Goethe-Instituta, bez obzira na nastavu jezika. Voditeljice i voditelji tečajeva s polaznicima će otići u posjet muzejima, parkovima i drugim lokacijama u gradu gdje će u praksi moći primijeniti naučeno.

Isto tako, zajamčena je raznolika ponuda kreativnih, sportskih i kulturnih aktivnosti.

Tečaj će se odvijati u trajanju od 5 nastavnih dana u prostorijama Goethe-Instituta. Vremenski period trajanja tečaja bit će od 9:00 do 13:15 sati dok polaznici smiju boraviti u institutu od 8:30 do 14:00 sati. Jezične razine na kojima će biti moguće pohađati tečaj jesu: A1, A2 i B2. Mjesto odvijanja tečaja jest Goethe-Institut Kroatien u Zadarskoj ulici 80 u Zagrebu u zgradi Olimp centra, 10 000 Zagreb. Za tečaj je potrebno izdvojiti iznos od 1.200,00 kn. Teme će, između ostaloga, biti sport, glazba, umjetnost, eksperimenti, zemlje njemačkog govornog područja i mediji. U programu će biti zahvaćene tri dobne skupine, grupa 1 se odnosi na dobnu skupinu od 7 do 10 godina, grupa 2 na one od 11 do 14 godina, dok je grupa 3 namijenjena za one od 15 do 18 godina.

Termini održavanja ljetnog kampa: 30. 8. – 03. 9. 2021.

Važna napomena: Nastava će se provoditi uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera.

3. Ljetni tečaj “Helen Doron’s Cool Summer”

Polaznici tečaja “Helen Doron’s Cool Summer”  imat će priliku poboljšati svoje vještine govorenja i pisanja na engleskom jeziku uz odličnu glazbu, mentalne mape i nove spoznaje o različitim kulturama i zemljama.

Tečaj Cool Summer svojim polaznicima želi usaditi vrijednosti poput prihvaćanja, poštovanja i tolerancije te ima tri glavna cilja: stvaranje okvira unutar kojeg tinejdžeri iz multikulturalnih sredina mogu zajedno učiti i družiti se kako bi bolje razumjeli različite narode i njihove kulture, dovesti na višu razinu pismene i usmene vještine izražavanja polaznika kampa na engleskom te pružiti jedinstveno okruženje mjesta za kampiranje.

Od prvog dana, voditeljice i voditelji kampa nastojat će poticati sudionike na međusobno upoznavanje i to pomoću posebnih aktivnosti. Zahvaljujući sesijama razgovora, kamperi će otkriti više o sebi samima te sličnostima i razlikama između sebe i ostalih tinejdžera u kampu.

Bitno je spomenuti i zanimljivu sekciju o četiri različite velike svjetske kulture koja će polaznike oplemeniti informacijama o narodima i njihovu načinu života što je sigurno nešto što tinejdžeri još nisu imali prilike doživjeti.

Učenička dob: 11 do 16 godina

Trajanje tečaja: 1 tjedan

Trajanje sata: 1,5 do 5 sati dnevno

Unesite pojam po kojemu želite pretraživati portal.