mimladi

U Puli predstavljen projekt “Mreža 2050 – Demografija, od izazova do odgovora”

U četvrtak 8. srpnja 2021. godine, u prostorima tvrtke Urbis 72 u Puli, održana je press konferencija kao lokalno predstavljanje projekta Mreža 2050 – Demografija, od izazova do odgovora koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda.

Predstavljanje napretka

Uz voditelja projekta Ivana Majstorića i projektnu asistenticu Katarinu Plancutić iz Svjetskog saveza mladih Hrvatska (SSMH), koji su govorili o općenitim podacima i razvoju tematske mreže ispred nositelja, svoj obol na napredak projekta dali su i predstavnici dvaju partnera.

Znanstvenici Instituta za migracije i narodnosti dr. sc. María Florencia Luchetti, članica istraživačkog tima “Demografski potencijal hrvatskog iseljeništva”, i dr. sc. Aleksandar Vukić, član istraživačkog tima “Iseljavanje mladih iz Republike Hrvatske”, predstavili su trenutnu fazu ispitivanja javnog mnijenja za provedbu znanstvenih istraživanja i pozvali na ispunjavanje anketnih upitnika u tijeku.

Kristina Rabar, predsjednica partnera domaćina Udruge mladih i diplomiranih studenata Fakulteta ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” i Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, govorila je o važnosti participacije udruga u kreiranju javnih politika i specifičnoj ulozi u izradi analize dionika te istaknula Istarsku županiju kao jednu od županija s pozitivnijim demografskim trendovima.

U organizaciji su sudjelovali i drugi članovi udruge domaćina i nositelja Svjetskog saveza mladih Hrvatska koji su pridonijeli uspješnoj konferenciji i odličnoj atmosferi.

Foto: arhiva SSMH

Ostali partneri

Uz spomenuta dva, ostali partneri na projektu su: Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, Centar za karijere mladih Dubrovnik, Klub studenata geografije Zagreb, Udruga mladih i studenata SplitMisli, Udruga obitelji s četvero i više djece Cetinskog kraja, Udruga iseljenika, povratnika i useljenika, Mladi Sikirevaca i Jaruga, Općina Antunovac i Sindikat radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske.

Uz dva istraživačka područja koja provode istraživački timovi Instituta za migracije i narodnosti, tim Fakulteta hrvatskih studija provodi treće istraživanje pod nazivom Migracije i nacionalna sigurnost.

Anketa

Podsjećamo, trenutno traje provedba anketnog istraživanja Iseljavanje mladih iz Hrvatske pa ovim putem pozivamo mlade od 18 do 30 godina s prebivalištem u Republici Hrvatskoj da ispune anketu i tako iz prve ruke daju svoj doprinos za daljnje faze istraživanja i oblikovanje politika iz demografije.

Unesite pojam po kojemu želite pretraživati portal.