mimladi

Uspješno održani prvi virtualni STEM Gamesi

STEM Games, međunarodno natjecanje studenata STEM područja, održalo se online od 6. do 8. svibnja te je tako okupilo više od 100 studenata sudionika iz Hrvatske i šire! Timovi studenata u ova su 3 dana testirali svoju domišljatost i kreativnost rješavajući zadatke iz STEM područja vezane za trenutnu situaciju s pandemijom. Tako su, primjerice, konstruirali filogenetsko stablo, otklanjali kvarove na robotima koji barataju uzorcima za testiranje na covid-19, bavili se kreditnim rizicima u razdoblju pandemije te istražili posljedice pandemije na okoliš. 

Timovi su svaki dan za vrijeme trajanja Gamesa dobivali nove zadatke za rješavanje, koji su se bodovali na temelju točnosti rješenja i brzine predavanja istih. Poredak timova po bodovima mijenjao se svaki dan te uzbuđenja i na ovim Gamesima nije nedostajalo! Konačnih 5 najboljih timova s najviše osvojenih bodova su redom: Carpediem, MATHOS, ChupapiMuñaños, 150-300 i UniriDoTokija

Virtualni Gamesi olakšali su prijavu i sudjelovanje studentima s fakulteta diljem Lijepe naše i šire te tako i ove godine natjecatelji Gamesa dolaze iz šarolikih područja. Neki od fakulteta u Hrvatskoj s kojih dolaze naši sudionici su PMF, FER i FSB u Zagrebu, PMF u Splitu, FERIT i MATHOS u Osijeku, Odjel za Biotehnologiju, Odjel za Fiziku i Odjel za Informatiku Sveučilišta u Rijeci. Na Gamesima su se također natjecatelji i sudionici s Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu te TH Rosenheim.

No, poanta Gamesa nije samo u testiranju znanja studenata nego i u druženju i dobroj zabavi! Kako su se studenti proveli sudjelujući na Gamesima možete vidjeti na sljedećim slikama, a neka vas dobra atmosfera na njima potakne da se i sljedeće godine prijavite na Gamese!

Foto: STEM Games
Foto: STEM Games
Foto: STEM Games

Organizacijski tim STEM Gamesa zahvaljuje svim mentorima i partnerima koji su pomogli u osmišljavanju zadataka, svim članovima timova organizacije te svim studentima koji su sudjelovali na Gamesima jer bez svih vas STEM Games Safe Mode ne bi se mogao održati! Svi ste pozvani biti dio Gamesa i iduće godine!

Foto: Matej Kožić
Dodjela nagrada
Unesite pojam po kojemu želite pretraživati portal.