mimladi

SSMH – Novi ciklus online edukacija o ljudskim pravima i dostojanstvu

Obavještavamo Vas kako su trenutno otvorene prijave za novi ciklus online edukacije „Mladi za dostojanstvo i ljudska prava“ u organizaciji Svjetskog saveza mladih Hrvatska (dalje: SSMH).

SSMH je podružnica međunarodne organizacije mladih Svjetski savez mladih koja u svijetu okuplja preko milijun članova, a u Hrvatskoj imamo više od 140 članova u Zagrebu, Osijeku i Splitu. Više o SSMH možete pročitati ovdje.

Mladi za dostojanstvo i ljudska prava je edukacija namijenjena mladima od 18 do 30 godina koja se već dugi niz godina održava u Splitu, Osijeku i Zagrebu, a od ove godine sudionici imaju prilike sudjelovati u edukaciji i online putem.

Navedena edukacija prvi je korak ka pridruživanju Svjetskom savezu mladih, a za sudjelovanje potrebno je prijaviti se preko službenog obrasca na poveznici. Prijave traju do nedjelje 10. siječnja 2021. godine.Tijekom edukacije, mladi će imati priliku čitati tekstove autora poput Viktora Frankla, C. S. Lewisa, Karola Wojtyle, Jacquesa Maritaina, Vaclava Havela, Nelsona Mandele, Mahatma Gandhija i drugih te u grupama raspravljati o temama kao što su ljudsko dostojanstvo, solidarnost i kultura. Rasprave će se održati pod vodstvom posebno educiranih mentora online putem, a ukupno će biti 7 susreta nakon kojih slijedi certifikacija i službena potvrda o sudjelovanju.

Sudionici će dobiti mogućnost boljeg razumijevanja čovjeka i njegovog dostojanstva, kvalitetan uvid u svijet ljudskih prava, savladavanje elementarnog vokabulara koji se koristi u Ujedinjenim Narodima i institucijama Europske unije, a imat će i priliku sudjelovanja i organizacije raznih domaćih i međunarodnih konferencija.

Nakon završetka edukacije, sudionici će imati priliku postati članovi Svjetskog saveza mladih, zajednice prijatelja koja mladima daje priliku za osobni i profesionalni rast, kao i mogućnost sudjelovanja u provedbi naših programa i projekata kao što su: Kurikul za ljudsko dostojanstvo, Ljetna škola bioetike i ljudskih prava te brojnih kulturnih i drugih projekata. Također, kao članovi Saveza, mladi će imali priliku steći zagovaračko iskustvo te vještine pisanja projekata i upravljanja ljudskim potencijalima.

Iskustva dosadašnjih sudionica su vrlo pozitivna o čemu govore sudionice koje su sudjelovale u prethodnim ciklusima edukacije.

Polaznica edukacije Iva Marinović ističe:


Online edukacija “Mladi za dostojanstvo i ljudska prava” je definitivno jedno od najpozitivnijih iskustava u ovoj godini. Moje iskustvo edukacije može se svesti na nekoliko riječi, a to su: zanimljivo, edukativno, korisno, obogaćujuće, univerzalno, … Spremna sam ono što sam dobila od ove edukacije unaprijediti u neko veće dobro, za sebe, za druge i za svijet u kojem živim. Dajem svoju preporuku svima koji se dvoume hoće li darovati svoje vrijeme za ovu edukaciju. 


Polaznica Marta Stanić također navodi pozitivno iskustvo: 

Ova edukacija je jedna od onih koje bi trebalo ponoviti svakih par godina jer su teme koje se prolaze svevremenske i uvijek aktualne. Ljudi koje sam upoznala, mnoge stvari koje sam pročitala i razgovori koje smo vodili na tjednim sastancima još će me dugo pratiti.


Svi prijavljeni će nakon prijave dobiti povratnu informaciju za sve detalje vezane uz edukaciju. Ključni element za sve zainteresirane bit će motivacija i slaganje s odredbama Povelje Svjetskog saveza mladih.

Program je besplatan i održava se na hrvatskom jeziku!

Za sva dodatna pitanja možete nam se obratiti putem društvenih mreža – Facebooka i Instagrama ili nam poslati upit na email croatia@wya.net.

Unesite pojam po kojemu želite pretraživati portal.