mimladi

Kao što smo obećali, novi dan i novi članak, a u njemu tri nove kategorije, to su dekoracije, igračke te uredski i školski pribor. Ako još uvijek nemate ideju što ćete svojim najmilijima kupiti za Božić, na pravome ste mjestu. Hrvatski proizvođači, brendovi i dizajneri imaju mnogo proizvoda među kojima ćete sigurno nešto pronaći, a samim ćete time i na njihova lica ovoga Božića staviti osmijeh jer znamo da su mnoga mala poduzeća u doba pandemije zauvijek zatvorena.

Dekoracije

Foto: Shamai Grin


Ovo je najraznovrsnija kategorija našega popisa, u njoj ćete pronaći proizvođače koji u svojoj ponudi nude sve i svašta, od zidnih dekoracija do sagova, jastuka i drvenih ukrasa.

Krenimo od zidnih dekoracija. Pčelica Iva personalizirani pokloni, O’kviri i Gumbek u svojoj ponudi imaju okvire unutar kojih možete staviti personalizaciju po vlastitoj želji. Gumbek je specifičan po svojim slikama napravljenih od gumbića, a u ovo božićno vrijeme u svojoj ponudi imaju i božićne ukrase. O’kviri u svojoj ponudi imaju slike koje slažu uz pomoć Lego likova superheroja. Razne zidne dekoracije koje možete personalizirati, ali i personalizirane toppere za torte u svojoj ponudi ima Slavenir. Slike za zidove možete pronaći u ponudi Dilemma posters, crteže koji će krasiti zidove nacrtat će Diva drawings, a ako na zidu zauvijek želite sačuvati položaj zvijezda nekog bitno datuma, u tome će Vam pomoći Sky Art. Postoje još neke slike koje mogu krasiti zidove ili police nečijega doma, a to su karikature. Za izradu karikatura možete se obratiti Juralius Artu ili KKarikaturama, simpatičan je to i nesvakidašnji poklon koji će svakome izmamiti osmijeh na lice.

Ono što također može krasiti zidove su i police, a neobične, viseće police u svojoj ponudi imaju knots and rainbows. U njihovoj ponudi možete naći i druge dekoracije, kao što su podmetači i razni ukrasi.

Dekoracije koje svatko od nas voli imati u kući su tepisi i jastuci. Bellisima svijet mašte u svojoj ponudi ima jastuke raznih oblika i boja, a izrađuju i visilice za dječje krevetiće. Jastuke, podne jastuke i vreće za sjedenje pronaći ćete kod Take tha break. Osim jastuka, oni u svojoj ponudi imaju ručnike, kuhinjski tekstil i ostale tekstilne dekoracije. Spomenuli smo i tepihe. Verka handmade izrađuje lanene tepihe u raznim veličinama, bojama i oblicima, kao što su listovi, mjesec i djetelina. Otirače koji će krasiti pragove kuća i stanova možete pronaći kod Iskrica dizajn. Oni ih nazivaju CROtirači, a super je to što ih možete personalizirati.

Cvijeće podiže svaki prostor pa ne bi bilo u redu zaobići ga u ovoj kategoriji. Svježe i suho cvijeće možete pronaći u OPG-u Novosel. Lončanice koje će ukrasiti svaki prostor u svojoj ponudi imaju Botanike, a najneobičniji su u ovoj kategoriji biljni terariji koje smo pronašli kod Shamai grina.

Spomenuli smo da će u ovoj kategoriji biti i proizvoda od drva, njih smo pronašli kod Drvenarija, Drvenih kreacija Saboci i Dr. Drvka. Svi se oni bave izradom drvenih ukrasa i igračaka, a kod Drvenarije smo pronašli drvene stolce, police i krevetiće koji se izrađuju po narudžbi.

Ono što svakome poklonu daje posebnu čar su čestitke, a personalizirane čestitke možete pronaći kod Koncem kroz papir RL. Čestitke su to koje se izrađuju tehnikom šivanja na papiru.

Igračke

Foto: Sovica handmade


Kakav bi to popis poklona bio da ne pronađemo poklone za najmlađe?

Plišane igračke možete pronaći kod By Kumi i Sovica handmade. Sovica osim igrački, nudi i zaštitne plišane ograde za dječje krevetiće. Najposebnije plišane igračke nudi MoKo, a posebne su po tome što one nastaju prema dječjim crtežima i uveselit će svakog malog kreativca.

Pronašli smo i didaktičke igračke, one koje će djetetu pomoći u senzo-motoričkome razvoju, pamćenju, spajanju i slaganju. Pomoći će i u razvijanju samostalnost, a možete ih pronaći kod Tao Bao Croatia.

Uredski i školski pribor

Foto: Paper & Stuff planer 


Svi imamo jednog prijatelja, prijateljicu ili člana obitelji koji voli da sve ide po špagi. Idealan poklon za takve osobe je rokovnik ili planer, a mnoge oblike, boje i dizajne pronašli smo kod nekolicine hrvatskih proizvođača.

Nisha company u svojoj ponudi ima personalizirane rokovnike, planere i albume kojima na naslovnu stranicu možete staviti što poželite, a možete odabrati i ponuđene vizuale. Osim planera i rokovnika, Paper & Stuff planer nudi i planer vjenčanja koji možete pokloniti nekome tko se sprema stati pred oltar. Moj planer by Magdalena Bešker svojoj bogatoj ponudi planera i rokovnika dodala je bussines planner, etuije za putovnice, kartice i indexe. Sve predmete možete personalizirati i odabrati boju prema vlastitoj želji.

Debora Jo je obrt koji se bavi katoličkom izdavačkom djelatnošću svojoj ponudi ima dnevnike te planere za muškarce i žene. Od planera u svojoj ponudi ima dvije vrste godišnjih planera te To-do planer u koji sami možete upisivati datume. Posebnost ovih planera je u tome što na svojim stranicama imaju citate iz Svetoga pisma koji će Vas motivirati i voditi do cilja.

Za kraj, ono što smo također svrstali u uredski i školski pribor su personalizirane knjige i slikovnice koje možete pronaći u Tvornici snova. U tim će knjigama Vaše dijete ili dijete Vaših prijatelja, rodbine postati glavni junak, a sami možete dodavati i ostale likove. Ako tražite slikovnicu koju biste nekome poklonili kao prvu, s knjigama Tvornice snova nećete pogriješiti.

Ukoliko u današnjem popisu hrvatskih proizvođača niste pronašli ideju za darivanje, sutra je novi i posljednji, ali ne i manje važan, članak. U njemu će biti predstavljene posljednje tri kategorije, a to su odjeća i obuća, nakit i torbe. Čitamo se!

Unesite pojam po kojemu želite pretraživati portal.